Home

Selkokieliset uutiset

Selkouutisarkisto Yle Uutiset yle

Koulutukset. Uutiset & Media Suojainvalmistus Suomessa. Käteinen raha. Lukiolaiset etäopiskelusta. Koronamuraalit. Sääennuste. Etätöissä on yli miljoona suomalaista. Veneilykausi alkaa aikaisin. Pentti Linkola on kuollut. Säätiedot. Fiksu ja rohkea radio, josta kuulet päivän puheenaiheet ja uutiset ensimmäisenä. Radio Novan musiikki on paras sekoitus klassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia Suomen koronakuolemat. Koronaviruksen leviäminen. Peliautomaatit kiinni. Suuri hyväntekeväisyystapahtuma. Säätietoja.

Selkeämpiä selkouutisia Yle Uutiset yle

30.4.2020 Tietoa hyvityshakemusten käsittelystä. 27.4.2020 Vapun liikennöinti. Katso kaikki uutiset. Häiriötiedotteet. 4.5.2020 Bussit poikkeusreitille 11.5 - Tarvitaan Kelalta selkokieliset ohjeet eli mistä ja miten saa täydentävää toimeentulotukea, toteaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen (sd.) RT ofrece una alternativa real en el mundo de la información. Las noticias de las que no hablan los principales canales internacionales

from Somekind of Ad Uudenmaan eristys loppui. Yhdysvallat ei anna rahaa Maailman terveysjärjetölle. Lappeenrannassa voi vuokrata kaupunkiveneen. Säätietoja. Uutiset. 12.05.2020. Sebastian Repo jatkaa Vapun juhlinta on sujunut Suomessa pääosin rauhallisesti. Poliittiset puheet on pidetty verkossa. Vapun liputus on omistettu koronaviruksen vastaiselle työlle. Terveys on suomalaisille ykkösasia. Italian rannikolta löydettiin valtava määrä mikromuovia. Yle Uutiset selkosuomeksi -lähetyksiä voi seurata myös Yle Areenassa. Selkouutisilla on lisäksi oma verkkosivusto, jossa muun muassa selitetään uutisissa käytettyjä sanoja.[1]

Kiinnostaako sinua ammatillinen koulutus? Tämä video kertoo sosiaali- ja terveysalasta. Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat tekivät selkouutisten kanssa videoita eri koulutusaloista viime vuonna. LyricsSelkokieliset Uutiset. Kimmo G. Lyrics not available Peruskoulut avataan. Marjanpoimijoista on pula. Vappua juhlitaan virtuaalisesti. Sää pysyy viileänä. Pariisi lähettää terveisiä ja onnitteluja 100-vuotiaalle Suomelle! Terveiset tulevat Pariisin Suomi-koulusta. Tuoreimmat uutiset ja päivän Etelä-Saimaa verkossa

Yle Uutiset Selkosuomeksi - YouTub

 1. Koulut alkavat pian. Selkouutisten Asiolla-sarjassa selvitettiin, osaavatko koulut kohdata vanhemmat selkokielellä? Asioilla-sarjan toimittaja Nasib Naseri ja selkouutisten toimittajat ovat lauantaina Pointti-festivaalilla Oodi-kirjaston edessä. Tule tapaamaan meitä festivaalin some-telttaan kello 10-14. yle.fi/pointti
 2. ative plural form of uutinen.. (plural only) news (report of current events). Mitä uutisissa on tänään? What's in the news today? (archaic) firstfruits (offering of the first of the harvest). Ja katso, nyt
 3. Vuoden selväsanainen -palkinto on jaettu. Voittaja on Kela-tärpit. Se tarjoaa tietoa etuuksista sosiaalisessa mediassa ja verkossa.

Yle Selkouutiset - Главная Faceboo

 1. <AntInfant> Kuuli elämänsä ensimmäiset selkokieliset uutiset. 185
 2. Taas mennään Asioille! Tällä kertaa Nasib Naseri ja Ravali Vaddady testaavat, saako TE-toimistossa palvelua selkokielellä.
 3. Kausityöntekijät maatiloilla. Elokuvat ja tasa-arvo. Virtuaalikuoro. Manta joutui aidan taakse. Sääennuste.
 4. Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tehneet yhdessä selkouutisten kanssa videosarjan. Sarja esittelee eri koulutusaloja. Tällä kertaa on vuorossa sosiaali- ja terveysala.

Selkokieliset uutiset antavat tietoa maailman tapahtumista

Tiedä ensimmäisenä ja anna meille oikeus lähettää sinulle sähköpostitse uutisia ja promootioita Yle Selkouutiset :ltä. Sähköpostiosoitettasi ei käytetä muihin tarkoituksiin, ja voit perua milloin tahansa. Tilaa – Keskustelen vaikeista aiheista muiden toimittajien kanssa. Varmistan, voiko asian varmasti sanoa näin. Selkouutisten Asioilla-sarjassa Nasib Naseri kävi myös poliisin luona. Hän tutki, saako poliisilta palvelua selkokielellä. Minkälaisia kokemuksia sinulla on virastoista? Oletko saanut palvelua selkokielellä vai et? Tule kertomaan omista kokemuksista Nasibille. Löydät Nasibin Pointti-festivaalilta. Pointti on Oodi-kirjaston edestä lauantaina 3.8. kello 10-14. yle.fi/pointti Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tehneet yhdessä selkouutisten kanssa videosarjan. Sarja esittelee eri koulutusaloja. Tällä kertaa on vuorossa liiketalousala. Kausityöntekijöistä on pulaa. Esimerkiksi Italiassa ja Espanjassa kasvaa tosi paljon hedelmiä ja vihanneksia. Tarvitaan paljon työntekijöitä keräämään niitä. Osa sadosta voi mennä pilalle, jos työntekijöitä ei ole tarpeeksi. Suomessa on pula kausityöntekijöistä marjojatiloilla.

Tuoreimmat Uutiset-uutiset juuri nyt Seiska.fi:stä. Uutiset. Matias Mikkosella todettiin ADHD: diagnoosi oli helpotus Pälvi Tammi kertoo, että joskus on pakko käyttää vaikeita sanoja, esimerkiksi maahanmuuttovirasto tai perustuslakivaliokunta. Silloin vaikeat sanat täytyy selittää.

Moni suomalainen ei tarvitse nyt autoa, koska Suomessa on liikkumisrajoituksia. Moni autoilija on poistanut auton liikennekäytöstä, koska ei käytä autoa. Silloin säästää rahaa.🚗 Lentoliikenteen paluu normaaliksi kestää pitkään. Liikenne maanteillä ei ruuhkautunut, vaikka Uudenmaan eristys loppui. Tuhansien koululaisten kesäleirit on peruttu. Säätiedot. Kiinnostaako sinua ammatillinen koulutus? Tämä video kertoo liiketalousalasta. Videon tekivät Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat viime vuonna yhdessä selkouutisten kanssa. Pyörähuolloissa on nyt kiire. Kevät on pitkällä ja monet ihmiset haluavat päästä ajamaan pyörällä. Jos pyörässä on vikaa, se viedään huoltoon. Niin tekevät nyt monet. 🚴‍♀️ Firmoissa tehdään koronasiivouksia, jos työntekijällä epäillään koronatartuntaa. Silloin toimisto desinfioidaan desinfiointiaineella. Desinfiointiainetta voidaan sumuttaa tai laittaa huoneeseen spraypullo, joka suihkuttaa sinne desinfiointiainetta.

Yle Selkouutiset, Radiokatu 5, Helsinki (2020

 1. KATSO, KUUNTELE JA LUE: Yle Uutiset selkosuomeksi: areena.yle.fi/1-3233686. KUUNTELE ja tee tehtäviä: www.suomikoulut.fi/yki
 2. Selkouutisten Petteri Löppönen kertoo, mitä uusi laki sanoo sukunimestä. Minkälainen sukunimen pitää Suomessa olla?
 3. Koronaepidemia jatkuu Suomessa. Suomen koronatartunnat. Miten korona vaikuttaa naisiin ja miehiin? Suomalaiset uskovat omaan talouteen. Huomenna on viileä päivä.

Selkouutisten Petteri kertoo, mitä uusi laki sanoo etunimestä. Kuinka monta etunimeä ihmisellä saa Suomessa olla? Suomi lisää koronatestausta. Koulujen etäopetus jatkuu. Varusmiehet auttavat Uudenmaan rajavalvonnassa. Säätiedot. Selkokielisiä julkaisuja. Selkokieliset julkaisut tunnistaa Selko-tunnuksesta. Kuva: Selkokeskus. Yle Uutiset selkosuomeksi (Yle Areena / TV) Vuodesta 1990 Suomessa on ilmestyneet selkokieliset sanomalehdet Selkouutiset (26 numeroa vuodessa, 2007) ja ruotsinkielinen LL-Bladet. Ainoa selkokielinen aikakauslehti on Leija..

Tässä uusia tietoja rajoituksista, jotka koskevat jollakin tavalla kaikkia. Olemme koonneet myös faktalaatikkoon tietoja hallituksen määräyksistä. Iloinen asia on se, että kohta Muumilaakso-sarja tulee saamen kielellä! Harmillinen asia on, että lähetyksestä puuttuu teksti. Yritetään paremmalla onnella huomenna! Etusivu Uutiset Ohjelmat Musiikki Tapahtumat Kilpailut Kanava FINLANDIA-HIIHTO 27.-28.2.2021. Uutiset ..Lassila 2007b).67 Kyse ei ole poikkeuk-sellisesta tekstilajista, sikäli kun valtaosa meitä ympäröivistä mediateksteistä on men-neessä aikamuodossa kirjoitettuja epäsuoria kuvauksia (esimerkiksi uutiset)

Selkokieliset cliffhanger uutiset on Vime

Torstai 9

Проверка безопасности

Elisalta saat edulliset Saunalahti-liittymät, puhelimet sekä Elisa Viihteen ja videovuokraamon. Sähköpostit voit lukea Elisan Webmail-palvelusta Uutiset ja tiedotteet. Lue uutisia ja tiedotteita Veikkauksen toiminnasta, tuotteista, voitoista ja voittajien tunnelmista

Yle Uutiset selkosuomeksi - Wikipedi

Aamulypsy - Selkokieliset uutiset Supl

Selkokieliset kirjat voisivat toimia heillekin ja näin tulisi luettua edes jotain. - Suomen kielenhuoltajat Riina Heikkilä ja Tarja Larsson määrittelevät mitä sekä selkokieli että selkeä kieli ovat Livestream-tallenne 13.4.2018 järjestetystä kirjastojen valtakunnallisesta viestintäpäivästä. Videossa palvelusuunnittelija Annel . Uutiset ja tiedotteet. RSS. (avautuu uuteen ikkunaan) Lomakausi alkaa pian, mutta kaikki työntekijät eivät vielä tiedä oman loman ajankohtaa. Tänä keväänä moni asia on epävarma.

Selkokieliset uutiset ja säätiedoitus - video dailymotio

 1. Ravintolat menevät kiinni viikonloppuna. Espanjassa on paljon tautitapauksia. Tapahtumia järjestetään netissä. Säätiedot.
 2. Kotimaan ja ulkomaan uutiset aina tuoreeltaan
 3. Etusivu » Muut selkosivut » Selkokieliset sivustot » Ylen selkouutiset. Ylen selkouutiset. Päivän uutiset sekä tekstinä että kuunneltavana. Myös uutisarkisto
 4. Mascus Blogi uutiset. Toimialaraportti: Käytettyjen raskaiden koneiden ja kuorma-autojen markkina 2019
 5. Yle Uutiset selkosuomeksi (aik. Selkouutiset) on Yleisradion uutislähetys, joka toimitetaan selkokielellä eli helposti ymmärrettävällä suomen kielellä. Selkouutisissa puhenopeus on selvästi hitaampi kuin yleiskielisissä uutisissa. Ne on suunnattu suomen kielen opiskelijoille, maahanmuuttajille, koululaisille, ikäihmisille ja kaikille, jotka tarvitsevat selkeää tiedonvälitystä.[1][2][3]
 6. Selkouutiset kävi katsomassa, mitä tapahtuu Pihlajiston ala-asteen valmistavalla luokalla. Aleksi Koskinen opettaa suomea innokkaille koululaisille. Valmistavan luokan koululaiset opiskelevat vain suomea.
 7. Uutiset. Palauteosio - Keskustelupalsta. Avoimet Työpaikat

Ylen selkouutiset selko

 1. Espanja alkaa tänään avata varovasti maan taloutta. Poliisi on joutunut hajottamaan nuorten kokoontumisia Porissa. Suomessa on nyt yli 3000 varmaa koronatartuntaa. Verenluovuttajia tarvitaan myös koronaepidemian aikana.
 2. Finnairilla menee huonosti. Ruoka-apua tarvitaan paljon. Balettitanssijat harjoittelevat eri paikoissa. Säätietoja.
 3. – Talouden ja politiikan vaikeat sanat vaativat paljon selittämistä. Myös uusien ilmiöiden sanat ovat vaikeita, koska ne kehittyvät niin nopeasti, Tammi sanoo.
Nettisanomat 2017/02/06 - Yle saamelaisten

Selkokieliset uutiset ja säätiedoitus. Webcam. 4 years ago|61 views. 15:47. Kolmoskanava Seitsemän uutiset, mainokset ja tulosruutu 19.1.1992. Tingleylibyan Suomen poikkeustila. Suomen koronatartunnat. Veteraanipäivää vietetään eri tavalla. Onko Pohjois-Korean johtaja sairas? Sää pysyy viileänä. Joissakin maissa, esimerkiksi Espanjassa, tiukkoja koronarajoituksia aletaan hieman purkaa. Sillä halutaan auttaa taloutta, joka on kärsinyt paljon epidemiasta.

Selkokieliset uutiset televisioon - Mielipide HS

Create

Yleisradion uutislähetys, joka toimitetaan selkokielellä eli helposti ymmärrettävällä suomen kielellä. Kieli. Tarkkaile. Muokkaa. Yle Uutiset selkosuomeksi (aik. Selkouutiset) on Yleisradion uutislähetys, joka toimitetaan selkokielellä eli helposti ymmärrettävällä suomen kielellä Selkosanomien Petri Kiutun mukaan joistakin aiheista on vaikeampaa kirjoittaa selkokielellä kuin toisista. Koronaviruksesta saa tietoa myös selkokielellä. Tämä selkouutisten kirjoitus kertoo esimerkiksi rajoituksista, jotka meidän kaikkien pitää nyt muistaa. Kirjoituksen lopussa on linkkejä myös muille sivuille, joilla on tietoa koronaviruksesta selkosuomeksi, selkoruotsiksi ja myös muilla kielillä.

Yle on taas kysynyt ihmisiltä, mitä puoluetta he kannattavat. Kolmen kärjessä on tapahtunut muutos edellisen kyselyn jälkeen. Selkouutisissa käydään myös katsomassa, millaista on perheen arki, kun kaikki perheenjäsenet ovat poikkeusolojen takia kotona. Uusimmat uutiset ja kiinnostavimmat sisällöt Podcast. AfterDawn > Uutiset > Suosituimmat uutiset Suomessa viikolla 10/2017. Suosituimmat uutiset Italiassa viikolla 10/2017. Napoli-Real Madrid, la proposta hot della Saulino ai difensori.. Yhteishaku alkaa taas! Kiinnostaako sinua ammatillinen koulutus? Tämä video kertoo rakennusalasta. Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat tekivät selkouutisten kanssa videoita eri koulutusaloista viime vuonna.

Lisää HS-uutiset -sisältöä Ruudussa Yle Uutiset. Компания по производству и трансляции медиаматериалов. Kehitysvammaliitto Ylellä on selkokieliset uutiset, joten ehkä Jatkoajan keskustelupalstan pitäisi ottaa mallia. Minä voin aloittaa: Nicklas Bäckström on hyvä jääkiekkoilija. Bäckström on johtajatyyppi niin kentällä kuin kentän.. Kesälomista päätetään myöhään. Norja ja Tanska purkavat rajoitteita. Suomi velkaantuu koronan takia. Kesäfestivaalit ovat vielä epävarmoja. Sääennuste.

Ravintolat, baarit ja kahvilat sulkevat ovensa lauantaina. Sisällä ei saa olla asiakkaita, mutta ruokaa saa myydä ulos. Moni baari ja ravintola on mennyt kiinni jo aikaisemmin. Katso uusimmat uutiset ensimmäisenä ja katso mitä live-uutislähetyksessä tapahtuu tällä hetkellä Lasten uutiset 5.10. - Kuinka pitkä syysloman pitäisi olla? Lasten uutiset 29.3. - Millaisia päättäjämme ovat Tuoreimmat uutiset ja päivän Kymen Sanomat verkossa. Sahalla syttyi tulipalo Haminassa. Uusimmat uutiset

Selkouutiset - uutisia selkeästi ja yksinkertaisesti - Kielikell

Tärkeää on myös se, että selkokieliset osoitteet parantavat hakukoneoptimointia, kun sivuillasi käyvät hakukoneiden robotit tietävät heti mistä sivu kertoo ja rekisteröivät sen tiedusteluihinsa Suomen hallitus ilmoittaa huomenna, miten käy Uudenmaan eristyksen. Näyttää siltä,että eristys loppu sunnuntaina. Monissa maissa mietitään nyt, kuinka kauan koronarajoituksia pidetään voimassa. Suomi sai onneksi tänään lisää suojavarusteita, joita tarvitaan esimerkiksi sairaaloissa. Toivotaan, että suojavarusteet ovat hyviä. https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/tiistai_1442020_tv/11304596

Uutiset - Ilta-Sanoma

Yleisradion uutislähetys, joka toimitetaan selkokielellä eli helposti ymmärrettävällä suomen kielellä. Kieli. Tarkkaile. Muokkaa. Yle Uutiset selkosuomeksi (aik. Selkouutiset) on Yleisradion uutislähetys, joka toimitetaan selkokielellä eli helposti ymmärrettävällä suomen kielellä Selkosanomien verkkolehteen tehdään juttuja koronaviruksesta joka päivä. Selkosanomien päätoimittaja Petri Kiuttu kertoo, että Selkosanomien verkkolehteä luetaan nyt vielä enemmän kuin aiemmin. Selkokieliset tiivistelmät. Apteekit. Avaa tai sulje alavalikko. Kaikki uutiset

Väyrysen selkokieliset uutiset Uusi Suomi Puheenvuor

Lue lisää. Katso kaikki uutiset Uutiset. Hienoa, että olet kiinnostunut Samsungin tuotteista! Klikkaa oheista linkkiä jatkaaksesi Samsungin mediapankkii

Tuoreimmat uutiset, puhenaiheet ja ajankohtaisimmat artikkelit. Kotimaa, ulkomaat, työelämä, talous ja politiikka. Lue uutiset ja osallistu keskusteluun Selkokieliset uutiset. 8 Sidor on selkoruotsiksi kirjoitettu uutislehti. Monet viranomaiset tarjoavat tietoa selkoruotsiksi. Selkokieliset osiot on merkitty verkkosivuilla tunnuksella LL tai Lättläst Lue uusimmat uutiset ja katso kiinnostavimmat KSML.tv:n videot Keskisuomalaisen verkkopalvelusta KSML.fi:stä Missä sinä vietit vappua? Kadut ja puistot olivat aika tyhjiä. Varmasti parvekkeilla oli eloisampaa! Koronavappu oli uusi kokemus myös poliitikoille: puheet piti pitää netissä. Mutta kyllä vappu on aina vappu, kun oikean asenteen ottaa! Selkouutisten Asioilla-sarjassa Nasib Naseri etsi viime kesänä, mistä saa palvelua selkokielellä. Tässä videossa hän on Kelassa. Minkälaisia kokemuksia sinulla on virastoista? Oletko saanut palvelua selkokielellä vai et? Tule kertomaan omista kokemuksista Nasibille. Löydät Nasibin Pointti-festivaalilta Oodi-kirjaston edestä lauantaina 3.8. kello 10-14. yle.fi/pointti

Uutiset Iltaleht

 1. . Uutiset · 12 maj kl 17:45. 52 sek. Tusentals firade i Minsk — trots coronakrisen
 2. Selkouutisten kirjavinkki: Satu Leisko on kirjoittanut kirjan "Tulin Suomeen". Kirja kertoo 9 maahanmuuttajan tarinan. Kirja on selkokirja eli kirjan teksti on helppoa suomen kieltä.
 3. Kaikki uutiset. Uusimmat uutiset. Venäjällä taas uusi ennätys koronatartuntojen määrässä. 11:15
 4. Apu-lehti kirjoittaa, että selkokieliset uutiset ovat tosi tärkeitä nyt koronaviruksen aikana. Apu-lehti haastatteli myös Ylen selkouutisten toimittajaa Pälvi Tammea. #selkokieli #selkouutiset #selkosanomat
 5. Yle Uutiset selkosuomeksi kertoo uutiset helpolla suomen kielellä. Selkouutiset sopivat esimerkiksi suomen kielen opiskelijoille. Selkouutiset TV1:ssä joka arkipäivä kello 16.40 ja Radio Suomessa joka..
 6. Koronavirus vaikuttaa meihin kaikkiin jollakin tavalla. Lisäksi se vaikuttaa naisiin ja miehiin eri tavalla. Miehille virus on vaarallisempi. Se voi johtua monesta syystä. Tutkijat sanovat, että naisilla on parempi vastustuskyky. https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/lauantai_2542020_radio/11323263

Maailman lentokoneista yli puolet on tällä hetkellä parkissa lentoasemilla. Voi kestää kauan, ennen kuin lentoliikenne palaa normaaliksi koronaviruspandemian jäljiltä, sanoo Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA. Nämä selkokieliset uutiset toimitti. Osmo Ukkonen vielä jonkin aikaa kaupunginvaltuutettu (sd.), kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Mikkeli Tutustu Nissan-mallistoon - Meiltä löydät crossoverit, sähköautot, hyötyajoneuvot, kattavat palvelut ja paljon muuta. Valmiina koeajolle Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä voit seurata isoa kansainvälistä hyväntekeväisyystapahtumaa. Pääset mukaan Yle Areenassa. Tapahtuman on keksinyt Lady Gaga. Mukana on monta kuuluisaa muusikkoa ja esiintyjää. Varsinainen konsertti on yöllä kello 3. Etkot eli alkujuhlat alkavat kello 21 Yle Areenassa! https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/lauantai_1842020_radio/11312349

Nettisanomat 2017/02/13 - Presidentti Sauli Niinistö pesee

Uusimmat uutiset juuri nyt - MTVuutiset

Uutiset Yle Uutiset. Retrieved 17 July 2015. ^ France Telecom improves offer for TeliaSonera Tämä on Ylen Selkouutisten virallinen sivu. Rekisterinpitäjä: Yleisradio Oy Tietosuojavastaavan yhteystiedot: [email protected] Yli miljoona ihmistä tekee Suomessa nyt töitä kotona. Moni haluaa tehdä etätöitä myös sitten, kun koronakriisi on ohi. Mitä luulet, tehdäänkö tulevaisuudessa enemmän etätöitä kuin ennen koronavirusta?

Yle Uutiset selkosuomeksi. Uutiset helpolla suomen kielellä. Yle Uutiset selkosuomeksi: Uutisluokan päivä 2019 Mohamad Nanai, Mahamoud Ali Husein ja Ibrahim Nanai haastattelevat.. Öljyn hinta on laskenut. Sisäilmaongelmien korjaaminen on kallista. Elokuvateattereilla menee huonosti. Keskiviikkona on lämmin sää.

Kimmo G - Selkokieliset Uutiset Lyrics Musixmatc

Selkokieliset uutiset ovat kuuluneen Yleisradion ohjelmistoon vuodesta 1992, jolloin niitä alettiin lähettää osana Suomen itsenäisyyden 75-vuotisjuhlavuoden toimintaa Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tehneet yhdessä selkouutisten kanssa videosarjan. Sarja esittelee eri koulutusaloja. Tällä kertaa on vuorossa kiinteistönhoitoala. Rajoitukset jatkuvat. Ruotsin ja Norjan vastaiset rajat tiukkenevat. Asuntokauppa on hiljentynyt. Muumilaakso-sarja nähdään pian pohjoissaamen kielellä. Sää. Muut uutiset. Google on tutkinut koronaviruksen aiheuttamia muutoksia siihen, missä ihmiset liikkuvat. Eri maissa voidaan havaita erilaisia trendejä: tiukkojen rajoitusten maissa ruokakaupassa käynnit ovat..

Lisätty todellisuus antaa uusia mahdollisuuksia kerrontaan. Esimerkiksi musiikkivideon laulajan voi nähdä omassa olohuoneessa. Myös esimerkiksi museossa voidaan kertoa paljon asioita lisätyn todellisuuden avulla. Tarjoukset ja uutiset. Valitse laadukas pelisivusto. Luotettavien nettikasinoiden pelisivut ovat laadukkaat, selkokieliset ja niitä päivitetään säännöllisesti MSN Uutiset -sivustolta löydät uusimmat kotimaan ja ulkomaan uutiset. Lue artikkelit kootusti Suomen johtavilta medioilta (mm. STT, MTV ja Uusi Suomi) Avainsana: selkokieliset uutiset. Ohjeita uudelle Messiaalle. Tehnyt Jussi Juhani Kuosmanen, 06/11/2019

Uutiset. Laittomasti työskenteleviä ukrainalaisia kierrätetään Suomeen Viron kautta. Suomalaisilla rakennuksilla voi olla jopa tuhansia laittomasti työskenteleviä ukrainalaisia Taas mennään Asioille! Miten hyvin koulu koulu kohtaa vanhemmat, joiden suomen kielen taito on heikko? Nasib Naseri ja Ravali Vaddady testaavat, mikä on tilanne Pihlajiston ala-asteen koulussa. Uusia koronatartuntoja on Suomessa 136. Oikeuskansleri selvittää, miten hallitus valvoo liikkumista. Terveysfirmat tarjoavat töitä Finnairin työntekijöille. Kevät etenee nopeasti.

Ideat, inspiraatio ja uutiset. Inspiraatiota, vinkkejä ja uutisia maalien maailmasta Adventtiaika - Kirkon selkokieliset sivut. Löydä tämä ja muuta käyttäjän Minna L taulusta Uskonto. Tunnisteet Rock Uutiset. Jethro Tullin Ian Andersonilla parantumaton keuhkosairaus. Uutiset. Trapt julkaisee Shadow Work -albuminsa kesäkuussa. 12.05.2020 Konsta Hietaniemi

Kirkko julkaisi uudet selkokieliset verkkosivunsa - Seurakuntalaine

Kiirettä lisää se, että työntekijöitä on vähän. Esimerkiksi Ylen Selkouutisissa on töissä vain yksi työntekijä kerrallaan. Jo selkokieliset uutiset - Ylen selkouutiset ja Selkokeskuksen Selkosanomat olisivat sopivia. Niihin käytetään jo nyt rahallisia resursseja, mutta epäilen, että tuskin yksittäiset opettajat osaavat niitä.. Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tehneet yhdessä selkouutisten kanssa videosarjan. Sarja esittelee eri koulutusaloja. Ensimmäisenä on vuorossa rakennusala. Selkouutisten Nasib Naseri ja Ravali Vaddady testaavat tällä kertaa, antaako poliisi palvelua myös selkokielellä.

Väyrysen selkokieliset uutiset olivat osoitus siitä, että hän ei saanut omasta mielestään riittävästi huomiota ja julkisuutta eilen blogissaan kirjoittanissan asioissa. Ei mistään muusta Uutiset. Esiintyjät. Aikataulu Yle aloitti selkokielisten uutisten lähettämisen vuonna 1992. Yle Uutiset selkosuomeksi kuullaan Yle Radio Suomi -kanavalla päivittäin. Joulukuusta 2015 lähtien Yle on esittänyt myös selkokieliset televisiouutiset Yle TV1 -kanavalla joka arkipäivä. Televisiouutisissa on mukana suomenkielinen tekstitys, joka vastaa kuultua puhetta.[1][3] Myös selkokieliset kirjat ovat saavutettavia kirjoja. Tietoa saavutettavista julkaisuista Tietoa saavutettavuudesta kirjastoille Selkouutiset testasi gongeja. Parempi soitin pääsee mukaan tärkeään ohjelmaan. Ohjelma tulee Yle Areenaan ja selkouutisten nettisivuille torstaina 4.4. klo 16. Nähdään silloin!

Olet valikon tasolla kolme kategoriassa Tiedotteet. Siirry tasolle kaksi napsauttamalla. Uutiset. Oulun joukkoliikenteen uutiset. 28.4.2020. Vappu Oulun joukkoliikenteessä Oikeusministeriö on julkaissut selkokieliset esitteet eduskuntavaaleihin liittyen suomeksi ja ruotsiksi Ampparit.com kokoaa yhteen koko Suomen uutistarjonnan. Uutiset sisältää uutiset asia-aiheista juuri nyt. Lue kaikki ilmaiseksi Amppareiden uutispalvelusta! Se kattavin uutistarjonta - Ampparit.com

Selkokieliset kirjat eivät näy missään, vaikka jopa joka seitsemäs

Suomi sai suojavarusteita Kiinasta. Uudenmaan eristys loppuu. Euroopan maat miettivät koronarajoituksia. Keskiviikkona on sateista. Tuoreimmat uutiset ja päivän Kouvolan Sanomat verkossa. Uusimmat uutiset. 12:00Avainjuttu Tänä vuonna vappua juhlitaan eri tavalla. Pysytään pienessä porukassa ja ihan vaikka kotona. Siinä on se hyvä puoli, että 🎈🎈🎈eivät karkaa niin helposti. Vappuaaton iloksi voit katsoa vaikka suosikkiyhtye JVG:n virtuaalikeikkaa. Se näkyy verkossa osoitteessa helsinkikanava.fi. 🥯 ja 🥃 kuuluvat myös vappuun 😄 https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/torstai_3042020_tv/11330047 Asioilla-sarjassa mennään tällä kertaa pankkiin. Miten hyvin pankissa osataan palvella asiakkaita, joiden suomen kielen taito on heikko? Nasib Naseri ja Ravali Vaddady testaavat. Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tehneet yhdessä selkouutisten kanssa videosarjan. Sarja esittelee eri koulutusaloja. Sarjan viimeisen osan aihe on puhdistuspalveluala.

Tuoreimmat uutiset - Keskisuomalaine

Selkokieliset lait ovat kansalaisen perusoikeus Heitä voivat olla esimerkiksi kehitysvammaiset henkilöt, maahanmuuttajat, vanhukset, muistisairaat ja henkilöt, joilla on oppimisvaikeuksia. Uutiset. Kestävän talouden ohjelma. Uutiset. Uusimmat tiedotteet ja uutisarkisto. Ajankohtaista Videosarja ammatillisesta koulutuksesta jatkuu. Tällä kertaa kerrotaan kiinteistönhoitoalasta. Videon tekivät Luksian ammatillisen koulutuksen opiskelijat viime vuonna yhdessä selkouutisten kanssa. Kirkon selkokieliset sivut. Näillä sivuilla kerrotaan Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Täällä kerrotaan, miten kirkko toimii ja mitä kirkko opettaa Jumalasta ja Jeesuksesta

Linnea Rimmisen etäkoulupäivään kuului kirjailijavierailu. Linnea kuuntelee tässä tarkasti, kun kirjalija Paula Noronen kertoo kirjalijan työstä. On tärkeää saada uudet uutiset ajoissa myös selkokielellä, Pälvi Tammi kertoo. Kiirettä lisää se, että työntekijöitä on vähän. Esimerkiksi Ylen Selkouutisissa on töissä vain yksi työntekijä kerrallaan Oulun seutu / Uutiset - Aluehallintovirasto 08.05.2020. Lukuisat suomalaiset yritykset ovat saaneet ELY-keskuksilta kriisiapua - maksatusten hakemisen on tarkoitus avautua ensi tiistaina Koronapandemia tuottaa myös taidetta: katso, millaisilla muraaleilla taiteilijat kunnioittavat hoitajia! – Suositukset ja määräykset koskevat kaikkia, jotka asuvat Suomessa. On tärkeää saada uudet uutiset ajoissa myös selkokielellä, Pälvi Tammi kertoo.

Oletko perustamassa yritystä? Lue selkokieliset oppaamme, joissa kerromme, miten yritys perustetaan vaihe vaiheelta Kirkko avasi uudistuneet selkokieliset verkkosivunsa eilen. Selkokielellä tarkoitetaan yleiskieltä luettavampaa ja ymmärrettävämpää kieltä. Kirkon sivuilla kristinuskon perusasiat selitetään niin, että.. Uudenmaan raja on nyt auki. Poliisit ja varusmiehet eivät enää valvo rajan ylittämistä. Pääministeri muistuttaa kuitenkin, että turhaa liikkumista pitää välttää. - Nyt ei pidä lähteä mökille, sanoo pääministeri Sanna Marin. Pysytään mieluummin vielä kotona! https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/keskiviikko_1542020_tv/11306500 Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on ollut piilossa. Tai ainakaan hän ei ole esiintynyt julkisuudessa. Maailmalla kysellään nyt, onko Kim Jong-unille tapahtunut jotain? https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/sunnuntai_2642020_radio/11323791 Iltalehti.fi - Uutiset, urheilu ja viihde. Kauppalehti - Talousuutiset ja pörssikurssit. Arvopaperi - Sijoittajan uutiset, analyysit ja listautumiset. IL TV - Tuoreimmat uutisvideot

Nyt puhutaan paljon öljyn hinnasta. Raakaöljyn hinta on laskenut paljon. Siihen on monta syytä. Maat, joilla on öljyä, ovat tuottaneet öljyä paljon. Öljyn käyttäminen on kuitenkin vähentynyt, koska koronan takia esimerkiksi lentokoneet eivät lennä. Eilen öljyn hinta laski Yhdysvalloissa niin paljon, että myyjä maksoi ostajalle 😳Monimutkaista! https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/tiistai_2142020_tv/11315006 Olet täällä:Etusivu › Uutiset › Uutiset › Uutiset. Punaisen Ristin Pärjätään yhdessä -hanke on luonut selkokieliset arjen turvallisuus ja ensiapuohjeet, jotka ovat kaikkien käytössä

Selkokieliset tv-uutiset uudistuvat. Olemme tehneet ohjelmaan pieniä muutoksia, jotka auttavat katsojia ymmärtämään uutisia paremmin. Ideat tulevat katsojatesteistä Uutinen koulujen avaamisesta ei ehtinyt tv-lähetykseen. Näyttää siltä, että peruskoulut avataan 14.5. Siitä lisää radiolähetyksessä. TV-lähetyksessä on asiaa esimerkiksi ruoka-avusta. Ruoka-apua tarvitsee moni perhe. Lopuksi kauniita kuvia taitavista balettitanssijoista. Balettia voi harjoitella ulkonakin, kertoo balettitanssija Mira Ollila. https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/keskiviikko_2942020_tv/11327756 Murkut.org. Itsenäisten medioiden uutiset. Uutiset. Uncensored news Helsingin aikuisopiston opiskelijat tekevät tänään selkouutisia. He kertovat aikuisten peruskoulusta.

Nettisanomat 2017/02/22 - ARKISTOProvinssi 2019 | 27

Uutiset 13:11. Puiden kaatamisesta tuli luvanvaraista Saarenmaan alueella. Rajoitus on voimassa enintään viisi vuotta tai kunnes osayleiskaava on saanut lainvoiman Selkokieliset uutiset antavat tietoa maailman tapahtumista: Suomessa selkokieltä tarvitsee jopa 750 000 ihmistä. Apu-lehti kirjoittaa, että selkokieliset uutiset ovat tosi tärkeitä nyt koronaviruksen aikana Viaplay sisältyy. Tietoa Viaplaysta. Uutiset ja lehdistö

 • Kuolleisuus maailmassa.
 • Steven seagal aikido.
 • 1900 stora teatern.
 • Fajanssi rauma.
 • Moottorinsuojakytkin toimintaperiaate.
 • Suklaa mustikkamuffinit.
 • Sony str dh550.
 • Huawei mediapad t3 10 käyttöohje suomeksi.
 • Saint petersburg stadium map.
 • Jl timber oy.
 • Nyrkki vai tutti.
 • Munuaisen repeämä.
 • Billard regeln foul.
 • Klubitalo kuopio.
 • Cross 85cc.
 • Bxe öljypumppu.
 • Origami rasia.
 • Rt kortisto hinta.
 • Sally hawkins ehdokkuudet.
 • K1 kämpfer gehalt.
 • Dani california lyrics.
 • Brygga lahti satama.
 • Sisustusliike lappeenranta tykki.
 • Museumsinsel berlin.
 • Bisoprolol illalla.
 • Bmw gs 1200 kokemuksia.
 • G livelab tampere.
 • Ikea pets.
 • Neulottu kaulahuivi ohje.
 • Game maker yoyo.
 • Parasetamoli annostus.
 • Lasitusliike espoo.
 • Manolito sweety drop chili 790g.
 • 31 en anglais.
 • Akvarelli vesiväri.
 • Pmh 250.
 • Sinisalo extreme haalari hinta.
 • Mustijoen perusturva.
 • Hunajaa hiuksiin.
 • Paperikuvien skannaus.
 • Kookenkä kerava aukioloajat.