Home

Valkovuoto ennen menkkoja

valkovuoto ennen kuukautisia - Vauvakuume - Suomi24 Keskustelu

Emätinvuoto (valkovuoto) ennen murrosikä

kuinka kauan valkovuodot kestää ennen menkkoja?? Naps

Kertomasi perusteella ruskeat tahrat voivat liittyä menkkoihin, niin kuin itse epäilitkin. Varsinkin kuukautisten alkaessa vuoto voi usein olla hyvin vähäistä ja väriltään ruskeaa. Kuukautiset voivat alkaa niin niukkoina, ettei varsinaista veristä vuotoa ilmene ensimmäisten kuukautisten aikana ollenkaan. Tämä on aivan normaalia. Alussa kuukautiset voivat olla myös hyvin epäsäännölliset ja alkaa yllättäen, joten suosittelen sinua pitämään varalta mukana kuukautissuojia, niin pystyt varautumaan menkkojen alkamiseen.Hei! Virtsatietulehduksessa jomottaa alavatsaa, vessassa pitää ravata jatkuvasti ja pissaaminen sattuu. Joskus virtsassa saattaa olla myös hieman verta. Viestistäsi ei selvinnyt sattuuko pissaaminen tai onko sinulla alavatsakipuja? On hankala sanoa johtuuko veri ja virtsarakon arkuus alkavista menkoista vai virtsatulehduksesta. Suosittelen sinua kertomaan asiasta äidillesi tai kouluterveydenhoitajalle jotta asia selviää ja voitte tarvittaessa olla lääkäriin yhteydessä antibioottikuurin saamiseksi. Tsemppiä!Jos vaaleanruskea vuoto jatkuu useita viikkoja tai sinulle ilmenee muita oireita, kuten kipuja, sinun kannattaa kertoa asiasta vanhemmillesi ja käydä selvittämässä tilannetta terveydenhoitajan luona.

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Runsas valkovuoto voi olla myös merkki tulehduksesta.  Normaali valkovuoto on lähes hajutonta. Märkäinen ja kellertävä, tympeän kalamaiselta haiseva valkovuoto on merkki bakteerivaginoosista. Kyseessä ei ole sukupuolitauti, vaan eräänlainen bakteerien epätasapaino emättimessä. Emättimessä kuuluu olla normaalissa tilanteessa paljon maitohappobakteereita. Jos niiden määrä vähentyy, emättimen pH nousee ja näin ”vääränlaiset” bakteerit korvaavat oikeanlaiset bakteerit. Emättimen normaali pH on 3,8–4,0.Hei. Valkovuodon määrä voi vaihdella ja se on ihan normaalia. Menkat alkavat usein murrosiässä tulevan kasvupyrähdyksen jälkeen. Voit rauhassa odotella menkkojen alkamista. Menkat sinänsä eivät satu, mutta joskus menkkojen aikaan tulee erilaisia särkyjä, kuten vatsa- ja selkäkipua, joskus päänsärkyä. Yleensä kivut helpottavat nopeasti. Menkat kuuluvat naiseksi kasvamiseen ja niiden kanssa kyllä oppii elämään. Niitä ei tarvitse pelätä. Voit lukea menkoista ja niihin liittyvistä asioista tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta.Kuukautisten aikana kehosta poistuu verta keskimäärin vajaan desilitran verran. Toisinaan vuoto voi olla kuitenkin paljon tätä runsaampi. Kuukautiset ovat runsaat jos kuukautissuojaa pitää vaihtaa 1-2 tunnin välein ja jopa yön aikana useamman kerran tai jos imukykyisimmätkään kuukautissuojat eivät riitä säännöllisesti vaihdettuna. Runsaat kuukautiset ovat todella harmilliset ja kuten kerrotkin menkat rajoittavat jopa sinun arjen puuhailujasi. Kuukautissuojia on saatavilla erilaisia sekä erikokoisia, joten suosittelen myös testaamaan eri vaihtoehtoja, jos niistä löytyisikin sinulle sopiva malli, joka on tarpeeksi imukykyinen sinun menkoillesi.

Words with the same origin as valkovuoto

Mulla on ollu jo noin 3-4 kk valkovuotoa. Joskus tuntuu kauheaa painetta ja särkyä alapäässä ja karvatkin on jo kasvanut. Mun äidillä alkoi 5lk ja oon tällä hetkellä just vitosella… Rinnat on kasvanut ja oon koko ajan tosi kiukkuinen. Mitä nyt? Hei. Kuukautisten aikaan, kun vuoto on jatkuvaa, on hyvä käyttää kuukautissuojaa hygieniasyistä. Jos kuukautisvuoto on todella vähäistä, voit käydä uimassa myös ilman tamponia. huomasin äsken alushousuissani punaista valkovuotoa mutta en tiedä onko menkkani alkanut, minulla on jo alkanut muuten murros ikä jo hiukan

Moi! Et kertonut viestissäsi onko sinulla tullut vielä muita murrosikään liittyviä muutoksia. Murrosikään kuuluvat menkkojen lisäksi erilaiset muutokset kehossa ja mielessä. Valkovuodon lisääntyminen onkin yksi merkki siitä että kehosi valmistautuu kuukautisiin. Valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta mutta sen koostumus voi hiukan vaihdella. Ole siis huoletta. Hei. Meillä on ollut pieniä ongelmia viestien kulkemisessa tällä viikolla. Olemme vastanneet viestiisi, mutta vastaus ei enää näy verkkopalvelussa. Laitamme sinulle vastauksen uudelleen ensi viikolla. Pahoittelut. Ajankohtaista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista, lääkkeiden hinnat ja korvaukset, tiedot apteekeista ja etsi lähin apteekki -haku Silti menkkoja hyssytellään ja vähätellään. Miten jatkuva hormonikierto vaikuttaa elämään? Suosittelemme testaamaan pyyhkeitä ensin pienelle alueelle ennen laajempien pintojen pyyhkimistä

Valkovuoto - Nuortennett

Mobiililaitteessa tämä tulee heti hakulaatikon alapuolelle ennen ohjeita. Tarkenna hakua -valikosta näkyy, mihin aihepiireihin haussa löytyneet ohjeet kuuluvat. Aihepiirin nimen perässä oleva luku.. Moi peloissaan. Kerroit, että sinua jännittää kovasti menkat ja asiasta kertominen. Jännitys on ihan ymmärrettävää, sillä ensimmäiset menkat voivat mieityttää. Sinulla ei kuitenkaan ole syytä huoleen. Voisit ottaa asian suoraan esille vaikka ensin äitisi kanssa. Jos tuntuu, ettet halua kysyä suoraan, voit jättää hänelle viestin. Saat häneltä varmasti hyviä neuvoja.

Runsas valkovuoto - näistä syistä valkovuodon määrä lisäänty

Voit lukea lisää aiheesta Väestöliiton nuorten sivuilta http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/valkovuoto/ sekä Pohjanmaan nuorisoportaali Decibelistä https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/tyttojen-alapaa/valkovuotoHei. Ruskea vuoto voi kestää useitakin päiviä, eikä siitä tarvitse olla huolissaan. Se loppuu kyllä aikanaan. Koska ruskeaa vuotoa on tullut jo pitempään, menkkasi ovat alkamassa. Seuraavalla kerralla vuoto voi tulla jo punaisena. Kerrot, että alavatsaan on sattunut jo kauan aikaa. Voit tarvittaessa ottaa tulehduskipulääkettä kipua helpottamaan. Ota lääkettä pakkausohjeen mukaan. Voit kysyä neuvoa myös vanhemmiltasi. Menkat ovat alussa usein epäsäännöllliset ja niiden kesto vaihtelee muutamasta päivästä viikkoon. Alkuvuosina kuukautiskierto saattaa olla pitkä eikä menkat välttämättä tule joka kuukausi. Voit seurata kiertoa laittamalla kalenteriin vuotopäiväsi ylös kännkkään tai kalenteriin. Menkkojen seuraamista varten on olemassa erilaisia sovelluksia, joten niihin voit halutessasi tutustua. Toivottavasti vastaus auttoi sinua.Hei. Sinua mietityttää alavatsan kipuilut ja mahdollisesti alkavat kuukautiset. Et mainitse viestissäsi, miten murrosiän kehityksesi on muuten edennyt. Jos sinulle on tullut jo karvoitusta ja rintojen kehitys on alkanut, sekä olet kasvanut myös pituutta viime aikoina, voi hyvinkin olla, että kuukautiset alkavat pian. Et kuitenkaan haluaisi, että kuukautisesi alkaisivat yllättävässä tilanteessa. Usein ensimmäiset kuukautiset ovat niukkaa rusehtavaa vuotoa pikkuhousuissa, jonka ainoastaan sinä itse huomaat vessassa käydessäsi. Sinun ei siis kannata murehtia etukäteen, oletko koulussa tai muualla menossa kuukautisten alkaessa. Voit kuitenkin pitää varalta kuukautissuojaa laukussasi, niin olet varautunut mahdollisesti alkaviin kuukautisiin. Voit lukea lisää tietoa kuukautisiin liittyen Västöliiton nuorten sivuilta: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/Oon siis toi edellinen auttakaaa niin siis mul oli tänään semmosii 5 min pätkissä sellasii alavatsas kipui ja ne rinnat mitä mul ei ees oo niin ne on tosi kipeet. Oiskohan kyse menkoista??

Mulla vissiin alko menkat enkä TODELLAKAAN tiedä miten siteitä käytetään. En ole vielä kertonut äidille koska en ole valmis, mutta kun äiti lähtee kauppaan aijon todennäköisesti kertoa. Voiko joku neuvoa miten siteitä käytetään?? Hei! Kuvailusi perusteella kuulostaa tosiaan siltä, että kuukautisesi ovat alkaneet. On ihan normaalia, että ensimmäiset kuukautiset ovat niukkaa, vähän epämääräistä ruskeaa vuotoa. Jokainen tyttö ja nainen kokee kuukautiset omalla tavallaa. Toiset saavat kuukautisista kuvailemiasi oireita: alavatsa- ja selkäkipua, tissien j avatsan turvotusta, muutoksia mielialassa ja valkovuodossa ja makeanhimoa. Toiset taas eivät koe mitään oireita. Usein kuukautiset ovat aluksi epäsäännölliset. Voi siis olla, että seuraavat kuukautisesi tulet parin viikon päästä. Toisaalta joillakin voi kuukautisten välissä vierähtää puolikin vuotta. Hyvä, että olet jutellut asiasta äitisi kanssa. Voit pyytää häneltä rahaa kuukautissuojien ostamista varten tai voitte käydä ostoksilla yhdessä. Pidä kuukautissuojaa aina mukanasi vaikkapa taskussa tai laukussa. Voit lukea lisää kuukautisista Väestöliiton nuorten sivuilta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/

7 faktaa valkovuodosta - Lunette Kuukupp

 1. Terkkari olisi kyllä kertonut sinulle, jos tilanteessasi olisi jotain huolestuttavaa. Halutessasi voit käydä vielä juttelemassa asiasta terkkarin kanssa. Jos kuukautisesi eivät ole alkaneet, kun täytät 16 vuotta sinun kannattaa käydä selvittelemässä asiaa lääkärin vastaanotolla.
 2. Hei. Sinulla ei ole mitään hätää. Menkat ovat täysin luonnollinen asia, eikä niitä tarvitse ujostella tai häpeillä. Kaikilla tytöillä ja naisilla tulee kuukautiset, myös äidilläsi. Ja vaikka tuntuu, ettei koulussasi kellään muulla ole alkanut, niin kohtalotovereita sinulla on paljon. Kuukautiset alkavat kaikilla yksilölliseen aikaan murrosiässä.
 3. Moi , oon siis 12 vuotias tyttö , ja joskus tammikuussa mulla tuli valkovuodon mukana jotain ruskeeta ja sitte sen jälkeen parina päivänä jotain ruskeeta verta? Sillon olin varma että mun menkat alko, mutta nyt on jo huhtikuu eikä sen jälkeen oo tullu menkkoja, eli tässä on nyt joku 3-4kk ollu . Eli olikohan ne mun menkat, ja jos oli nii miks niitä ei oo tullu sen jälkeen? mulla on kyllä tullu valkovuotoo ja runsaasti että joka päivä joudun vaihtaa alushousut.
 4. Moi Alisa. Joillakin tytöillä kuukautisvuoto on runsasta, joillakin niukkaa. Vuodon määrä voi myös vaihdella kuukausittain. Runsaat kuukautiset ja pienet hyytymät vuodon seassa on aivan normaalia. Erityisesti hyytymiä tulee jos menkat ovat runsaat niin kuin sinullakin on.
 5. Hei! Olemme vastanneet kysymykseesi täällä: https://nettinappi.fi/pulmakulma/oma-keho/kuukautiset-3/
 6. en on merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Sen tehtävänä on kosteuttaa ja puhdistaa emätintä. Valkovuotoa voi tulla parikin vuotta ennen kuin menkat alkavat.
 7. Pohditkin jo aivan oikein, että voiko runsaalla liikunnalla olla osuutta asiaan. Kuukautiskierto häiriintyy helposti ja syynä voi olla mainitsemasi runsas liikunta. Stressi ja laihdutus tai sairastelu ovat usein myös syynä epäsäännöllisyyteen. Voit siis olla rauhallisin mielin vaikka kierto hiukan heittelee. Jos sinua kuitenkin huolettaa asia, voit jutella siitä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai muun luotettavan aikuisen kanssa.

Yksi tavallisimmista gynekologille esitetyistä huolenaiheista on valkovuoto. Valkovuoto on normaalia. Murrosiän ohittaneen naisen emättimessä on aina jonkin verran valkovuotoa - toisilla.. Moikka. Todennäköisesti kuukautisesi ovat alkaneet. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Usein kuukautiset alkavat rusehtavalla vuodolla, joka on valkovuotoon sekoittunutta verta. Kerrot, että sinulla on pari päivää sitten ollut mahakipua ja päänsärkyä, ja nekin voivat liittyä kuukautisten alkamiseen.

Valkovuoto etymology in Finnish Etymologeek

Hei. Valkovuodon määrä vaihtelee yksilöllisesti, eikä siihen voi itse juurikaan vaikuttaa. Sinua mietityttää vanhentuneen valkovuodon haju, joka on mielestäsi paha. Voisit kokeilla auttaisiko asiaan päivittäinen vesipesu ja pikkuhousujen vaihto. Usein valkovuodon määrä lisääntyy, kun kuukautisten alkaminen lähestyy. Voit tarvittaessa käyttää pikkuhousunsuojia, jotka muistuttavat pieniä terveyssiteitä. Niitä myydään tavallisissa kaupoissa ja ne ovat edullisia. Pikkuhousunsuojien päivittäinen käyttö ei ole suositeltavaa, koska ne voivat ärsyttää alapään ihoa ja mahdollisesti lisätä valkovuodon määrää. Siis mua pelottaa oikeest tosi paljo.. mulla on kuumetta nyt menkkojen aikana ekaa kertaa ja korkeimmillaan on ollu 39.1 astetta.. oon lukenu siitä toksisesta sokkioireyhtymästä ja pelkään että mulla on se ja kuolen.. kaikki oireet viittaa flunssa kyl et on kuumetta, päätä särkee ja kurkkuun sattuu, nenä on välillä tukossa ja jalkoihin särkee.. OLIS KIVA JOS PYSTYISITTE AUTTAMAA.. sanoin äitille et pelkään et mul on se nii äiti sano et ei kuumeesee kukaa terve kuole..Kuukautisista voit lukea lisää: https://nettinappi.fi/tietoalue/hyvinvointi-ja-terveys/murrosika/tyton-keho/ https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/Hei! Mulla on nyt ollu about vuoden ajan valkovuotoo mun pikkuhousuissa ja vähän välii on alavatsa kipui, en oikee tiiä mitä pitäis tehä ku sattuu ihan he#######i ja oon sanonut äitille asiasta, mutta se on vaa sanonut että voisikohan ne johtuu menkoista? Nyt kun kirjotan tätä viestii nii mulla on alavatsa tosi kipee ja vatsassa kuplii ja mouruaa. En oikee tiiä että johtuiskohan siitä että mulla ois menkat alkamassa lähiaikoina vai onko jotai perus ummetusta tai ilmavaivoja. Mua vähän ahdistaa noi menkat, haluisin et ne olis jo alkanu ku kaikil kavereilla on jo alkanu, mut sit jos ne alkaa täs lähiaikoina nii ahdistaa se et ne alkaiski koulussa tms. En ois halunnu olla vika kenel alkaa menkat mun kaveriporukassa mut näin sit tuli käymää (ei oo siis kuitenkaa viel alkanu) nii mä tässä päätin tulla kysymää muilta kokeneilta että voisko joku auttaa mua asian kanssa?:/

Video: menkat? - NettiNappiNettiNapp

Muilla oireita ennen menkkoja? Pakkotoisto

Katso sanan valkovuoto käännös suomi-italia. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Sanan valkovuoto käännös suomi-italia Jos kuitenkin hyytymiä tulee useamman päivän ajan ja sinulla esiintyy alavatsakipuja, käy kouluterveydenhoitajan tai sairaanhoitajan vastaanotolla varmistamassa, että kaikki on kunnossa.Mua mietityttää millon mun menkat mahtaa alkaa. Karvoitusta on, valkovuotoa PALJON, naama näyttää pizzalta, alavatsa ja -selkä kipuja sekä päänsärkyä. Rintani ovat vain kovin pienet. Äidilläni alkoivat kuukautiset 12 vuotiaana. Olen 156cm ja 40kg. Kerrot viesteissäsi, että sulla on kaikki kuukautisten alkamista edeltävät oireet ja odotat kovasti, josko kuukautisvuoto jo alkaisi. Kerrot, että alushousuihisi on tullut pieni haalean ruskea läntti ja valkovuotoa tulee runsaasti. Murrosiän kehityksesi kuulostaa olevan hyvässä vauhdissa. Ymmärrän, että kuukautisten alkamisen odottaminen on jännittävää. Ikävä kyllä mitään poppaskonsteja niiden alkamiseksi ei ole, vaan täytyy malttaa odottaa vielä jonkun aikaa. Voi olla, että kuukautisesi alkavat hyvinkin pian, mutta sitä ei ikävä kyllä voi millään ennustaa tarkemmin. Aluksi kuukautiset voivat olla useamman vuoden ajan hyvin epäsäännölliset ja vuotopäivien määrä voi vaihdella, se kuuluu asiaan. Tsemppiä odotteluun ja mukavaa viikon jatkoa!

Valkovuotoa, onko syytä huolestua? Terve

 1. Menkkojen aikaan on hyvä huolehtia hygieniasta vaihtamalla kuukautissuoja 4-6 tunnin välein ja tekemällä päivittäinen alapään pesu. Pikkarit kannattaa vaihtaa myös joka päivä.
 2. Moi! Olitkin jo lukenut, että valkovuotoa voi tulla pitkäänkin ennen kuin menkat varsinaisesti alkavat. Menkat alkavat jokaisella yksilöllisesti yleensä 16 ikävuoteen mennessä. Valitettavasti on vaikeaa sanoa milloin juuri sinulla alkavat menkat. Odottelu tuntuu varmasti raskaalta mutta ei kannata verrata itseä muihin, jokainen kehittyy omaan tahtiinsa.
 3. Kerrot viestissäsi murrosiän kehityksen merkeistä ja mietit, milloin kuukautisesi alkavat. Kerrot liikkuvasi 4 kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan ja mietit, onko se liikaa. Jos syöt terveellisesti ja nukut riittävästi (noin 10 tuntia yössä), ei liikkumisesta ole varmasti sinulle haittaa. Voit aivan rauhassa odotella vielä muutaman vuoden kuukautisten alkamista ja nauttia elämästä!

Video: Valkovuoto Naistalo

Ärsyttääkö miehesi sinua aina ennen menkkoja? Se johtuu miehestäs

Jos sinun on pitänyt käydä tavallista useammin pissalla, vuotoon tai pissaamiseen liittyy kirvelyä, ja pissa näyttää pöntössä vaaleanpunaiselta, saattaa kyseessä olla myös virtsatietulehdus. Kuvaamasi alavatsa- ja kylkikivut voivat liittyä tulehdukseen, mutta myös kuukautisten alkamiseen. Jos epäilet virtsatietulehdusta, juttele asiasta vanhempiesi kanssa. He voivat varata sinulle lääkäriajan tarvittaessa. Tulehdus hoidetaan yleensä lääkärin määräämillä antibiootilla ja se paranee nopeasti. Palkka ennen eläkkeelle siirtymistä. Laskurissa oma palkka kasvaa joka vuosi palkkakertoimen Lykkäyskorotus on 0,6 % kuukautta kohti ennen vuotta 1962 syntyneillä ja 0,4 % kuukautta kohti.. Menkat voi tuntua esimerkiksi mahakipuna tai päänsärkynä tai vihlontana alavatsassa tai mielialan muutoksena. Odottele rauhassa menkkoja, ne kyllä tulevat kun on sen aika. Valkovuoto on ensimmäisiä merkkejä menkoista. Väestöliiton sivuilla on lisätietoa menkoista. https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/. Tsemppiä sinulle!

Moikka ööm… Kerrot, että murroiän kehityksesi on edennyt, mutta kuukautiset eivät ole vielä alkaneet. Sinulla on ollut alavatsakipuja ja mietit, ovatko menkat alkamassa. Voi hyvinkin olla, että menkkasi alkavat lähiaikoina. Odottele vain rauhassa, ne alkavat kyllä aikanaan. Mainitsemasi reisien ja nivusten kivut sekä vatsavaivat kuuluvat kuukautisten aiheuttamiin kipuihin. Olo voi olla kuukautisten aikaan uupunut. Kuukautiskivut voivat ilmaantua ennen kuukautisia ja niiden aikana. Kuukautiskivut ovat hyvin yleisiä vaivoja, ja niitä voi kokeilla itse tarvittaessa hoitaa. Esimerkiksi lämpötyyny alavatsalla voi auttaa kuukautisten aiheuttamiin vatsakipuihin. Kuukautisista ja niihin liittyvistä kivuista kannattaa keskustella vanhemman tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa. Myös koulun terveydenhoitaja osaa kertoa sinulle lisää näistä asioista.

Runsas valkovuoto, ei raskautta - Äitien terveys - Liber

Onko normaalia jos äitillä alko 14-15 vuotiaana menkat ja itselläsi 12 vuotiaana ja viellä että onko normaalia jos menkkojen aikana ei ole vatsakipuja tai mitään muuta kuin väsymystä?P.S. Muistathan että vaikka emätin onkin itsepuhdistuva ja ihmeellinen, niin ihmeidentekijä se ei ole. Emätin ei pysty itse suojautumaan esimerkiksi sukupuolitaudeilta, vaan sinun on suojattava itseäsi käyttämällä kondomia. Turvaseksi on parasta seksiä!

Kerrot, että murrosiän muutoksia on jo alkanut tapahtua kehossasi ja olet myös vähän huolissasi siitä, milloin kuukautiset alkavat. Kuukautisten tarkkaa alkamisajankohtaa ei voi millään tavalla tietää etukäteen ja kannattaakin pysyä maltillisena sen suhteen. Menkat alkavat silloin, kun keho on siihen valmis. Juttele rohkeasti äidin tai siskon kanssa kuukautisista ja omista ajatuksistasi niihin ja murrosikään liittyen. Valkovuoto on selkeä merkki siitä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen, joten ne ovat kyllä tulossa. Tässä esimerkissä sukunimi on ennen etunimeä ja toinen nimi on viimeisenä. Sukunimen lopussa ja nimen osien välissä on välilyönti. Kopioi taulukon solut ja liitä ne Excel-laskenta taulukkoon solussa a1

Oon 12 vuotias ja oon nyt huomannu mun alushousuis valkovuotoo ja on alavatsakipui välillä, mutta mun valkovuoto menee suurinpiirtein näin: yöllä on vuotanu joten vaihdan alushousut-katon muutaman/parin tunnin päästä ja ei mitään-katon uudestaan illalla ja vähän, mutten jaksa koskaan vaihtaa alushousui joten meen nukkuu ja tää sama on jatkunu pari päivää, pitäiskö huolestuu ku päivällä ei tuu ja illalla/yöllä tulee. Päivisin/iltaisin on alavatsakipuja eniten. Ja rinnat ei oo kasvanu ku vähän (ihan vähän arat) ja vähän karvotusta, ja oon 158cm ja 46kgHei Anna. Kuukautisten eli menkkojen alkaminen varmasti jännittää, mutta niiden alkamiseen ei voi juuri itse vaikuttaa. Alkamisajankohtaan vaikuttavat erityisesti perintötekijät, joten jokaisen keho kypsyy omaa tahtiaan. Keskimäärin kuukautiset alkavat suomalaisilla tytöllä 10–16-vuotiaana. Valkovuodon ja karvoituksen ilmaantuminen sekä rintojen kasvaminen ovat merkkejä siitä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen.

Gynekologille esitetyt kysymykset Mehiläine

Moikka ai. Lyhyen viestisi perusteella en valitettavasti osaa vastata kysymykseesi. Et mainitse viestissäsi miten murrosiän kehityksesi on edennyt. Jos rintasi ovat alkaneet kehittyä, sinulle on tullut karvoitusta ja valkovuoto on alkanut, todennäköisesti menkatkin alkavat lähiaikoina. Pitkään jatkuneen alavatsakivun syy kannattaa kuitenkin selvittää. Jos et ole vielä puhunut kivuista vanhempiesi kanssa, ota asia puheeksi mahdollisimman pian. Kipujen syytä voi tarvittaessa käydä selvittämässä lääkärin vastaanotolla. Toivottavasti asia selviää pian. Kivaa kevään jatkoa sinulle.Hei. Olen 15 vuotias tyttö ja olen noin 168cm pitkä ja painan noin 45kg. Minulla alkoi menkat noin vuosi sitten tammikuussa. Ensimmäiset menkat olivat normaalit ja sen jälkeen seuraavat tulivat 5kk päästä. Siitä 2 seuraavat menkat tulivat melko säännöllisesti. Nyt minulla on ollut normaalit ”kunnon” menkat viime elokuussa. Sen jälkeen on tullut rusehtavaa valkovuotoa ja maha on ollut välillä kipeä. Pari päivää sitten heräsin aamulla ja menin vessaan kun tunsin että menkat saattoi vihdoin alkaa. Silloin aamulla tuli ihan normaalisti verta ja luulin että menkkani alkoivat mutta loppupäivänä siteeseen oli tullut vain rusehtavaa vuotoa. Pari päivää sen jälkeen kävin vessassa ja pyyhkiessä paperiin jäi taas ihan normaalia verta ja ajattelin että jos ne nyt alkaisi. Mutta taas loppupäivänä tuli vain ruskeahkoa limaista vuotoa. Nyt minulla on siis tullut jo monta kuukautta välillä rusehtavaa, välillä vaaleanpunaista ja välillä normaaliakin valkovuotoa. Onko tämä normaalia sillä elokuusta lähtien normaaleja menkkoja ei ole tullut ja melkein joka päivä pikkuhousuihini tulee valkovuotoa johon on sekoittunut ruskeaa? Haluaisin jo että menkkani alkaisivat tulla taas normaalisti. Pelottaa että minulla on joku tulehdus, mutta en ole harrastanut seksiä yms.Hei. Ekat menkat ovat melkein aina alkuun todella epäsäännölliset. Saattaa mennä useita vuosia, että kierto tasoittuu ja muuttuu säännöllisemmäksi. Vielä tämänkin jälkeen kuukautiskierto saattaa häiriintyä stressin, liikunnan tai vaikka painon vaihteluiden seurauksena. Kerroit, että sinun pitäisi aloittaa e-pillerit menkkojen alkaessa, etkä ole nyt varma, onko oikea aika aloittaa niiden syöminen. Suosittelen sinua soittamaan omalle terveysasemallesi, kysymään asiaa terveydenhoitajalta tai tarpeen mukaan lääkäriltä, joka kirjoitti sinulle reseptin e-pillereihin. Näin saat kysymykseesi varman vastauksen, eikä sinun tarvitse enää huolehtia asiasta.

Valkovuoto - Wikipedi

Murrosiän kehityksesi on kertomasi mukaan alkanut normaalisti. Myös painosi ja pituutesi ovat normaalit. Alavatsakivut voivat tarkoittaa, että kuukautisesi ovat alkamassa. Voisit kysyä äidiltäsi, minkä ikäisenä hänellä alkoivat kuukautiset. Tyttärillä alkaa usein samassa iässä kuin heidän äidillään. Voit lukea kuukautisista lisää Väestöliiton nuorten sivuilta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.Moi Celia. Pohdit viestissäsi liittyykö oireesi menkkoihin. Ensimmäisiä merkkejä merkkejä menkoista on valkovuodon lisääntyminen. Valkovuoto voi tosin alkaa jo pari vuotta ennen kuukautisten alkamista niin kuin sinullakin. Voi olla siis että menkkasi ovat alkamassa mutta niiden tarkkaa alkamisaikaa on vaikea sanoa sillä menkat alkavat jokaisella yksilöllisesti. Sinulla ei siis ole mitään hätää, odottele vain rauhassa.Kerroit, että murrosikäsi on alkanut rintojen kasvulla, joka onkin murrosiän ensimmäisiä merkkejä. Kerroit myös, että sinulla on tullut pikkareihin “jotain nestemäistä”. Menkat alkavat yleensä valkovuodolla, joka tarkoittaa sitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Yleensä valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta. Toisilla valkovuotoa esiintyy runsaammin ja toisilla se on vähäisempää. Kuukautisten alkaminen kertoo siitä, että naisesta on tullut lisääntymiskykyinen. Kuukautiset alkavat pääsääntöisesti 10-16 ikävuoden välillä. Alkamisajankohta on kuitenkin todella yksilöllinen ja siihen vaikuttaa perintötekijöiden lisäksi ravinto ja liikunta. Kuukautisten alkuvaiheessa ne saattavat olla myös hyvin epäsäännölliset ja vuotoja voi esiintyä muutaman kuukauden välein. Valkovuoto on vaaleaa hajutonta vuotoa, joka pitää emättimen puhtaana, kosteuttaa sitä ja estää tulehduksia. Valkovuotoa alkaa erittyä noin vuosi ennen kuukautisten alkamista

Valkovuoto Keltainen Pihka - Ilmainen valokuva Pixabayss

 1. Kiitos viestistäsi. Rintojen arkuus ja rinnoissa tuntuva kyhmy on usein ensimmäisiä merkkejä murrosiän alkamisesta. Rinnat kasvavat ja kehittyvät noin 3-5 vuoden ajan. On tavallista, että rinnat ovat kasvuvaiheessa selkeästi eri kokoiset. Yleensä selkeät kokoerot tasoittuvat murrosiän myötä. Rinnat kuitenkin kehittyvät ja muuttuvat läpi tytön ja naisen elämän.
 2. en sekä rintojen ja karvoituksen kasvun kiihty
 3. en on merkki siitä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Kerrot, että sinulla on ollut valkovuotoa jo parin vuoden ajan ja valkovuoto on usein runsasta. Yleensä valkovutoon ei tarvita kuukautis- tai pikkuhousunsuojia, vaan kerran päivässä tapahtuva vesipesu sekä pikkuhousujen vaihta
 4. normaalia ja terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Jakso 36: Valkovuoto Asioita, jotka jännittävät TV Areena yle

 1. ja vuoto voi olla niukkaa, rusehtavaa vuotoa. Olet jo hyvin varautunut menkkojen alkamiseen, sillä sinulla on ollut jo valmiina kuukautissuojia. Jos vuoto on niukkaa, saattaa pikkuhousunsuojakin riittää, menkkojen ollessa runsaammat, voi käyttää kuukautissiteitä, tamponia tai kuukuppia. Kokeilemalla eri kuukautissuojia, löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kuukautisten aikaan on todella tärkeää pitää huolta hygieniasta, vaihtaa sidettä säännöllisesti ja pestä alapäätä päivittäin. Lisää menkoista ja erilaisista kuukautissuojista voit lukea Hyvä kysymys -sivustolta. Huomaathan, että linkki aukeaa uutee ikkunaan. Hyvää kevättä!
 2. Eli siis mun valkovuoto on vihreen keltasta ja pelkään et mul on joku tauti. Ja se oli sillee kovaa ja paksuu. Auttakaa! 😖
 3. Tsemppiä menkkojen kanssa! Varaa aikaa omalle terveysasemallesi jos sinusta tuntuu, että vuoto jatkuu yhtä runsaana ja häiritsee elämääsi.
 4. en satu, eikä tarvitse ravata vessassa. Voiko siis kyseessä olla menkat vai joku tulehdus. Lukekaa aiempi viesti samalla nimi merkillä niin tiedätte tarkem
 5. Lunette on täällä muuttamassa asenteita. This is our period. Lue lisää missiostamme.
 6. RAKASTAN MENKKOJA. älkää häiriintökö tukasta, tää on kuvattu ennen leikkaamista (tietty). Video on tehty yhteistyössä Libressen kanssa Lisää infoa.

Valkovuoto - käännös - Suomi-Ukraina Sanakirja - Glosb

 1. Tää ei liity menkoihin ehkä. Mulla ei siis oo vielä alkanu menkat ja mulla eilen kun aamulla kävin wc niin kun pyyhin siihen paperiin tuli vähän punasta. Sitten äsken kävin wc mulla tuli taas verta tai jotain punasta wc paperiin. Mulla on tällä hetkellä virtsarakko vähän arka jne. Voiko olla menkat vai virtsa tulehdus?
 2. Ennen vaihdevuosia kuukautiset voivat muuttua runsaammiksi tai välivuodot yleistyvät. Oireita ovat muun muassa pitkittynyt kutina, valkovuoto, kirvely, verinen vuoto, kirvely virtsatessa tai haavauma
 3. Joskus alavatsakivut voivat johtua esimerkiksi jännityksestä tai liikunnan aiheuttamasta lihaskivusta. Kivuista kannattaa kertoa myös vanhemmille. Jos kivut jatkuvat useita päiviä, eikä kivuille ole mitään selitystä, niiden syytä kannattaa selvittää kouluterveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolla. Kivaa vappua!
 4. Moi! Oon tällänen perus 13-vuotias tyttö ja seiska luokalla. n.155 cm pitkä ja paino noin 40kg. meillä olis koulussa uintia alle kk päästä ja tuntuu että kaikilla olisi alkaneet menkat paitsi mulla ja mun kaikilla kavereillakin on menkat ja musta tuntuu että he olettavat että mullakin on vaikka ei todellakaan oo. Valkovuotoa on kuitenkin tullut jo lähemmäs 2 vuotta ja karvoitusta löytyy mutta rinnat ovat TODELLA pienet (eivät riitä edes a-kuppiin). Niin meidän liikunta ryhmässä on tyttöjä a,b,c luokilta ja siellä on melkein kaikki tytöt sellaisia kenellä on jo ainakin a-kupin rinnat ja mua nolottaa niin paljon kun pitää riisuutua sitten siellä uimahallissa ja tiedän että kaikki kehittyvät eriaikaan ja kaikki ovat erilaisia yms mutta se ei auta mun oloa yhtään. Ja mun kaveri oli koulussa silleen että pitäskö vaa sanoo että alko menkat ni ei tarvis mennä uimaan. ja siinä sitte mä kiusallisena vaa naurahdan ja se varmaan olettaa että mullakin on jo alkanu menkat vaikka ei ole niinkun jo mainitsin. Liikunta ryhmässä on myös pari tyttöö ketkä naureskelevat toisille ja heidän kropallensa (olen kuullut itse kun ovat naureskelleet). Ja uskon jos tähän viestiin vastattaisiin että mun pitäisi puhua aikuselle tai liikunnan opettajalle mutta en halua. (en oo niin sosiaalinen tai rohkea). mua mietityttää myös että voinko itse vaikuttaa esim rintojeni kasvuun vaikka syömällä rasvasempaa ruokaa (kun sanotaan että rinnat ovat pää asiassa rasvakudosta niin oletan että kehon rasva kertyy mm rintoihin) mulla on kovat ulkonäkö paineet ja se ei auta ainakaan että mun kaveri usein haukkuu itseään vaikka hän on NIIIIN kaunis ja muutenkin omistaa täydellisen kropan ja kaikki ja sit se silti haukkuu itteään rumaks ja läskiks ja kaikkee yms. Mä myös kirjotan tän sen takia ettö jos joku kokee samaa niin tietää ettei ole yksin mutta haluaisin myös apua tähän. En pysty puhumaan vanhemmille tälläisistä asioista. kiitos jos luit loppuun ja autat!

Hei olen 12 ja minulla on olut 2 vuotta valkovuotoa ja rinnat ovat alkaneet kasvaa. Kasvupyrähdys loppui 1 kuukausi sitten ja mietin olisiko aika hankkia rintaliivit. Mistä tiedän kokoni ja ovatko menkkani alkamassa jos minulla tuli tänään verta alushousuihini.menkkani alkoi (ekaa kertaa), oli ekan päivän ruskehtavaa mut sit muuttui punaiseksi, joka kesti 4 päivää. nyt se on kai vain valkovuotoa? mikä on

Virhe: Ole hyvä ja ota JavaScript käyttöön selaimessasi ennen tämän sivuston käyttämistä Voit myös lukea kuukautisiin liittyvistä asioista, kuten kuukautissuojista, hygieniasta, kuukautiskierrosta ja kuukautisiin mahdollisista liittyvistä kivuista Väestöliiton nuorten sivuilta. Ennen tätä gynekologi selvittelee, millaiset kuukautisesi ovat ja muutenkin terveydentilaasi. Valkovuoto on emättimessä normaalisti esiintyvää eritettä ja emättimen tapa puhdistaa itse itsensä tohon alasekläkipu juttuun vielä et siis tarkotin et mul o alaselkä kipee menkkojen aikana ei muuten Voisko joku kertoo mikä on valkovuoto. RAKASTAN MENKKOJA #2mariieveronica

Hei Tietämätön. Jokaisella tytöllä alkavat menkat jossain vaiheessa murrosikää. Ennen menkkojen alkamista ilmenee valkovuotoa, jonka tehtävänä on kosteuttaa ja puhdistaa emätintä. Valkovuodon ilmaantuminen tarkoittaa, että keho valmistautuu menkkojen alkamiseen. Usein kuukautiset alkavat murrosiässä tulevan kasvupyrähdyksen jälkeen. Joillakin tytöillä kuukautiset alkavat pieninä ruskeina läikkinä tai pisaroina valkovuodon seassa, joillakin kuukautiset alkavat punaisena vuotona. Voisit jutella myös äitisi kanssa, milloin hänellä alkoivat menkat. Äidillä ja tyttärillä alkaa menkat usein samassa iässä.Suosittelen sinua juttelemaan ajatuksistasi esimerkiksi äitisi tai ystäväsi kanssa. Voit valmistautua menkkoihin ostamalla sinulle sopivia kuukautissuojia vaikka yhdessä äitisi kanssa. Vaihtoehtona on muun muassa terveyssiteet, tamponi ja kuukuppi. Jos vuoto on vähäistä voit käyttää myös pikkuhousunsuojia. Voit lukea lisää menkoista Väestöliiton sivuilta. Huomaathan, että linkki aukeaa uudessa välilehdessä. Tsemppiä!Hei. Kuukautiset voivat tulla hyvinkin epäsäännöllisesti parin ensimmäisen vuoden ajan, se on aivan normaalia. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi. Voit lukea kuukautisista ja niiden epäsäännöllisyydestä lisää Väestöliiton nuorten sivuilta: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/epasaannolliset-kuukautiset/

Paketti saa olla avattu, mutta kaikkien myyntipakkauksen sisältämien tarvikkeiden tulee olla mukana palautuksessa. Laitteiden mahdollinen sisältö ja lukituskoodit on poistettava laitteesta ennen.. Moikka. Kuukautiskierto saattaa olla epäsäännöllinen jopa 3 vuotta, ensimmäisten menkkojen jälkeen. Joten kertomasi muutamien päivien heitot ovat täysin normaaleja ja kierto tasoittuu ajan mittaan. Toki myöhemminkin kuukautiskierto on todella herkkä häiriintymään. Kiertoon vaikuttaa usein stressi sekä muutokset ravinnossa ja liikunnan määrässä. Jokaiselle kehittyy oma rytmi kuukautisten kanssa, joten pidä menkoista päiväkirjaa ja opettele tuntemaan kehosi toimintaa. Aurinkoista kevättä!

UUNO is a language learning material, created primarily to teach foreign exchange students something about the Finnish language and culture before they come to Finland. Of course, anybody who is.. Moi! Mulla kuukautiset on jo alkanut ja mua mietityttää nyt yks asia. Onko normaalia että on yksi päivä normaali vuoto ja sit on kahden päivän tauko jonka jälkee tulee verta etusormen kynnen kokoinen täplä ja sit taas ne loppuu?

Moikka. En osaa sanoa viestisi perusteella, mistä vatsakipu johtuu. Suosittelen sinua juttelemaan vatsakivuista ensin vanhempiesi kanssa ja sen jälkeen voitte yhdessä miettiä, onko tarve varata aikaa lääkäriin. Vatsakipu saattaa johtua alkavista menkoista, mutta toki se voi olla myös esimerkiksi ruoka-aineallergiakin tai jotain muuta. Äkilliset vatsakivut, joille ei löydy selitystä olisi kuitenkin hyvä selvittää lääkärin kanssa. Vältä rasittumista ja hengästymistä välittömästi ennen näytteenottoa. Verenkierron tasaamiseksi on suositeltavaa istua noin 15 minuuttia ennen näytteenottoa mulla on ollu valkovuotoo 1-2 v ja tänää tuli hirveet alavatsakivut ja oli muutenki huono olla. kesti 2h. mistä on kyse?

Hei. Suomalaisilla tytöillä menkat alkavat yleensä 10–16 vuoden ikäisenä. Menkat alkavat usein kasvupyrähdyksen jälkeen. Muuten pituudella ei ole kuukautisten alkamisen kannalta merkitystä. Kuukautisten alkamisaikataulu on yksilöllinen ja siihen voi vaikuttaa perintötekijöiden lisäksi esimerkiksi paino ja harrastetun liikunnan määrä. Voit lukea lisää kuukautisista Väestöliiton nuorten sivuilta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/Murroikä alkaa usein rintojen aristamisena. Rintojen kasvu kestää kolmesta viiteen vuoteen, jonka jälkeenkin ne vielä kehittyvät ja muotoutuvat. Jos haluat voit käyttää toppimallisia liivejä odotellessasi rintojen kasvua. Sinunkin rinnat alkavat kyllä kasvamaan kun on sen aika.Hei. Oon 12 ja mulla on ollut valkovuotoa vähän mutta kun kävin tänään vessassa niin paperiin tuli vähän verta ja jotain kalvon tapaista juttua että onkohan mulla alkanut menkat vai onko se jotain muutaHei Hämmästynyt! Kuvailusi perusteella kuulostaa siltä, että valkovuotosi on alkanut. Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Siihen voi toki mennä vielä useampi vuosi. Yleensä valkovuoto onkin kuvailemasi kaltaista vaaleaa nestemäistä tai limaista ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Emättimessä on ja kuuluukin olla aina jonkin verran valkovuotoa – toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Yleensä valkovuotoon ei tarvita kuukautis- tai pikkuhousunsuojia. Kerran päivässä tapahtuva vesipesu ja alushousujen vaihtaminen riittävät. Joskus voi käyttää pikkuhousunsuojia, mutta jatkuva käyttö voi aiheittaa tulehduksia, hankaumia ja lisätä valkovuodon määrää. https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/valkovuoto/

ennen kuin Kertomasi kuulostaa siltä, että menkkasi ovat alkaneet. Menkkojen alkaessa vuoto voi olla aluksi niukkaa ja rusehtavaa. Hienoa, että olet jo seurannut kuukautiskiertoasi. Voit merkata vuotopäivät ylös kalenteriin, josta sinulla on helppo seurata kiertoasi. Usein varsinkin ensimmäisinä vuosina kierto on epäsäännöllinen, joten kuukautiset eivät välttämättä tule joka kuussa samaan aikaan. Hei ja ensinnäkin kiitos viestistäsi. Kerroit ettet ole tarpeeksi rohkea, mutta mielestäni olet todella rohkea kun olet uskaltanut kirjoittaa tämän viestin ja toivot että muutkin asian kanssa painiskelevat saavat apua. Pohdit viestissäsi monia murrosikään liittyviä asioita ja erityisesti uimahalliin menoa koulun liikuntatunnilla. Sinua selvästi jännittää tuleva tunti mutta sen takia uintia ei kuitenkaan kannata jättää väliin.Siis mulla tuli pari pv sitten vähäm pinkkiä valkovuotoa tai sille ja luulin et mul vrm alkais menkat. Meni pari pv ja sitte niiku mun valkovuodot oli keltaset ja joksp vähän rusehtat. Mulla ei oo ollu paljoo mitää muita oireita. Ja siis mulla ei tuu yöllä siteeseen mitään, vaikka onkin vaan menny noin 3-4 pv. Onko tavallista vai pitäiskö vaan odottaa

Oon 12 ja täytän tänä vuonna 13. Mun rinnat on aika kolmiomaiset ja nännin ympärys tai se aika laaja. En kuitenkaan usko että on tubulaarisista rinnoista kyse koska siellä nännin alapuolella tai siellä on sitä rasva kudosta jonkin verran. Karvoitusta on jo semi runsaasti ja valkovuotoa on tullut ehkä jo 1-2v silleen aika vähän ettei tarvii mitään suojaa. Äitillä alko menkat kasilla, oon nyt seiskalla. Millonkohan ne menkat tulee. Mul on myös treenejä 4 krt viikossa ja kestää 3h onkohan se liikaa? Painan suunnilleen 45kg ja oon 156cm pitkä.Siis mun äitillä alkoi menkat 11 vuotiaana ja oon nyt itse siis 11vuotta ja mulla on alkanut jo murrosikä mulla kasvaa rinnat ja karvoja kasvaa jo jonkin verran minulla on myös paljon valkovuotoa ollut jo varmaan vuoden. Ja yön aikana pikkuhousuihini tulee yön aikana jonkin laista mustaa en tiedä mistä se johtuu äitini sanoi että tuntuisi siltä että minulla olisi kohta alkamassa kuukautiset minulla myös on vatsakipuja ja vatsa menee sekaisin olisiko siis mahdollista että minulla olisi alkamassa kuukautiset?🤔Kerrot myös, että rintasi ovat mielestäsi tosi pienet. Voi hyvinkin olla, että rintasi kehittyvät ja kasvavat vielä. Rintoja on kuitenkin monenkokoisia ja muotoisia, toisilla on pienemmät ja toisilla suuremmat. Jokaisen tytön ja naisen rinnat ovat hyvät ja kauniit sellaisina kuin ne ovat.Hei. Sinulla ei ole syytä olla huolissasi. Kuukautisten alkamiseen liittyy usein vatsakipuja ja runsastunutta valkovuotoa. Voi siis olla, että kuukautisesi alkavat lähiaikoina. Sitä on kuitenkin mahdotonta varmasti sanoa, joten odottele vain rauhassa. Voit jutella kuukautisten alkamisesta vielä siskosi tai äitisi kanssa.

Moi, tarkoittaako valkovuodon lisääntyminen menkkojen alkamista? Koska minulla on ennen tullut vain pieniä määriä mutta nyt on alkanut tulemaan enemmän. Kaikki murrosiän merkit ovat jo tulleet. Ovatko menkkani alkamassa ehkä lähiaikoina? Ja se vielä, että menen seiskalle syksyllä ja äitilläni alkoi menkat seiskaluokan alussa. Sinulla ei siis ole syytä huoleen. Kuitenkin, jos vaaleanruskea vuoto jatkuu pitkään ja sinulla tulee kipuja, kirvelyä tai muita oireita, suosittelen että puhut asiasta vanhempasi kanssa ja käyt terveydenhoitajan vastaanotolla.

Voit ottaa asian rohkeasti äitisi kanssa puheeksi kysymällä suoraan milloin hänellä alkoivat menkat ja että epäilet että sinullakin alkavat ne pian. Jos sinua jännittää äidin kanssa jutteleminen, kysy siskoltasi voisiko hän tulla kaveriksi. Tsemppiä! A detailed county map shows the extent of the coronavirus outbreak, with tables of the number of cases by county Moikka www. Kuulostaa tosiaan siltä että sinulla on alkaneet menkat. Alkuvaiheessa, parin kolmen vuoden ajan, kuukautiskierrot voivat olla epäsäännöllisiä ja vuodot voivat tulla muutaman kuukauden välein. Ei siis kannata huolestua vaikka menkat eivät tulekaan joka kuukausi. Menkkojen aikana kannattaa käyttää kuukautissuojia, side tai tamponi on hyvä vaihtoehto. Voit lukea menkoista lisää Väestöliiton sivuilta. Huomaathan, että linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Kuukautisten aikana on hyvä huolehtia hygieniasta ja alapää kannattaa huuhdella vedellä aamuin illoin. Jos vuotoa tulee runsaammin voit käyttää pikkuhousunsuojaa tai tarvittaessa kuukautissidettä. Voi olla, että ensimmäiset kuukautiset ovat niukkoja, eikä varsinaisille kuukautisuojille ole edes tarvetta. Parin ensimmäisen vuoden aikana kuukautiset voivat tulla myös epäsäännöllisesti, mutta sinun kannattaa jo alusta alkaen merkata kuukautiset kalenteriin. Näin voit seurata kuukautiskiertoasi, eli kuinka monen päivän välein kuukautisesi tulevat. Moi mua jännittää kovasti menkkojen alkaminen ja miten kerron siitä vanhemmilleni. Mulla on ollut nyt paripäivää ruskeaa ja vähän punaista valkovuotoa tai niin ainakin luulen. Ja kannattaako minun pitää aina mukana terveyssiteitä? Ja ovatko menkkani nyt virallisesti alkaneet. Toivon että saan apua. Kiitos jo etukäteen 🙂Moikka. Minulla ei ole antaa kysymykseesi yksiselitteistä vastausta. Jos uit uimahallissa, on tamponin käyttö suositeltavaa. Urheillessa kuukautisveri saattaa virrata kohti emätinaukkoa vähän tavallista nopeammin ja varsinkin jos kuukautisvuoto on jo valmiiksi runsasta voi vuoto sotkea ainakin uikkaria. Jos kuukautisvuoto on todella niukkaa, ei tamponia välttämättä tarvitse käyttää. Luonnonvesissä uidessa tamponin käytöllä ei liene niin suurta merkitystä, sillä vesi on yleensä uimahallin allasvettä sameampaa.Moi Heippa. Kerroit, että sinulla on jo monia murrosiän merkkejä ja mietit olisiko sinulla alkamassa menkat. Menkat alkavat yleensä kasvupyrähdyksen jälkeen kun rinnat ja karvat ovat alkaneet kasvaa. Kertomasi alavatsakipu voi olla elimistösi merkki sen valmistautumisessa menkkoihin. On kuitenkin vaikea sanoa tarkalleen milloin ne alkavat, sillä menkkojen alkamisaika on jokaisella yksilöllinen. Yleensä ne alkavat kuuteentoista ikävuoteen mennessä.Hei. Kuulostaa siltä, että kuukautisesi ovat alkaneet. Punaista mönjää voi tulla muutaman päivän ajan ja se voi muuttua ruskeaksikin. Ensimmäiset kuukautiset voivat olla niukat, jolloin kuukautissuojaa ei välttämättä edes tarvitse. Pikkuhousunsuojaa voi käyttää, ettei pikkuhousut tahriinnu. Voit rohkeasti kertoa äidillesi, että menkkasi ovat alkaneet, sitä ei tarvitse ujostella. Äidilläsikin on alkanut menkat nuorena ja hänellä on niistä jo monen vuoden kokemus. Oikeastaan muuta sinun ei tarvitse sanoa, sillä äitisi varmaankin jatkaa keskustelua. Äidille on hyvä kertoa, sillä hän osaa neuvoa sinua menkkoihin liittyvissä asioissa ja hän voi ostaa sinulle kuukautissuojia. Voit myös itse lukea lisätietoa kuukautisista Väestöliiton nuorten sivuilta.

Hei! Kuukautisten alkamiseen voi liittyä mahakipuja, mutta emme pysty sanomaan, mistä sinun oireesi nyt johtuvat. Yleensä on havaittavissa muitakin merkkejä siitä, että keho on alkanut valmistautua kuukautisiin. Kuukautiset alkavat jossain vaiheessa murrosiän aikana, silloin kun rinnat ovat alkaneet kehittyä, lanteet leventyvät ja kasvupyrähdys on tapahtunut. Monella on valkoista tai kellertävää vuotoa ennen kuukautisia. Sinun kannattaa jutella kuukautisista ja mahakivuista äitisi tai jonkun muun läheisen aikuisen kanssa. Voit myös jutella koulun terveydenhoitajan kanssa näistä aiheista. Lue kirjautumisohjeet. Unohditko salasanasi? Tilaa uusi. Eikö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy palveluun. Katsottavissa vain Suomessa. Asioita, jotka jännittävät. Jakso 36: Valkovuoto. Miksi ennen kuukautisia kiukuttaa Toki jos vuoto pitkittyy tai sinulla ilmenee muita oireita, kuten kipuja, kannattaa kertoa asiasta vanhemmillesi tai käydä juttelemassa asiasta terveydenhoitajan luona.

Kuukautisten alkamisesta on hyvä jutella esimerkiksi äidin kanssa. Asiaa ei kannata ujostella, sillä hänelläkin on alkanut nuorena tyttönä kuukautiset ja hän tietää, kuinka iso muutos se on tytön elämässä. Äitisi voi myös ostaa sinulle erilaisia kuukautissuojia kokeiltavaksi. Auttakaa mul on ollu valkovuoto n. 1 vuoden. Onko se hälyyttävää jaa no murrosikäki on ollu jo aik Ja sit ku ne on nii miten uskallan käyttää tamppoonei pelkään Jatka Valkovuoto lukemista → Hei! Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Valkovuoto, rintojen arkuus ja karvoitus ovat merkkejä siitä, että murrosikäsi etenee. Sinun olisi hyvä pitää kuukautissuojaa mukanasi esimerkiksi repussa, koska kuukautisesi voivat alkaa yllättäenkin. Toisaalta voi mennä vielä vuosi tai enemmänkin, ennen kuin kuukautisesi alkavat. Odottele siis rauhassa. Kuukautisista kannattaa lukea etukäteen ja keskustella esimerkiksi äidin tai isosiskon kanssa, jotta tietää, mistä kuukautisissa on kyse. Voit myös keskustella asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa. Lisää voit lukea Väestöliiton nuorten sivuilta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/ At Yahoo Finance, you get free stock quotes, up-to-date news, portfolio management resources, international market data, social interaction and mortgage rates that help you manage your financial life

Mun menkat alko tammikuussa ja sit mun seuraavat tuli vasta heinäkuussa, seuraavat tuli normisti sellai et mun kierto oli 27 pv. Nyt mun menkat alko 6 pv aikasemmin mitä pitäis. Pitäiskö huolestuu tai onko tää jotai välivuotoa?Moikka Anonyymi! Ensimmäisissä menkoissa vuoto voi olla kuvailemasi kaltaista rusehtavaa mönjää. Vuoto on veren ja valkovuodon sekoitusta, joten siksi väri ei ole kirkkaan punaista. Sinulla ei siis ole syytä huoleen. Emätintulehduksessa on yleensä muitakin oireita kuin pelkkä rusehtava vuoto joten hvyin todennäköisesti kyseessä on menkat. Voisit jutella asiasta esim. äitisi kanssa ja hankkia kuukautissuojia, jos vuoto lisääntyy. Varsinkin menkkojen aikaan on hyvä huolehtia päivittäisestä alapään pesusta ja pikkareiden vaihdosta. Side kannattaa vaihtaa myös säännöllisesti. Jos sinua huolettaa asia, voit ottaa asian esille kouluterveydenhoitajan kanssa.Moi mulla on alko eilen menkat ja sit tulee aivan sairaan paljon ja tuntuu et sitä vaa tulee koko ajan. Mun menkka kivut on tosi kovat ja haluaisin siihen vinkkejä että millä voisi helpottaa niitä kipuja koska ne sattuu tosi paljon.

Moi! Oon 13-vuotias tyttö ja kuukautiseni alkoivat tänä kesänä ja sitten tulee pari kertaa vuotoo ja nyt ei oo kuulunut puoleentoista kuukauteen. Pitääkö olla huolissaan?Äitisi ja siskosi kuukautisten alkamisaika voi viitata myös siihen että sinullakin alkaisi menkat samaan aikaan mutta ei välttämättä. Menkat alkavat jokaisella yksilöllisesti joten odottele rauhassa. Sillä välin voit valmistautua menkkoihin juttelemalla asiasta äitisi tai siskosi kanssa. Tsemppiä odotteluun!Minulla ei ole viälä alkanut menkat mutta kun käyn pissalla ja pyyhin niin paperiin tulee sellasta suht haaleeta verta että onko joku haava tai joku vastaava ja pitäisikö hakeutua lääkäriin minulla on ollut myös alavatsa ja kyljet kipeet välillä

Onko nää nyt menkat eli menin normaalisti vessaan ja näin pienen rusehtavanpunertavan tuhrun alkkareissa laitoin vessapaperia housuihin yöksi mutta yön aikana ei tullu pisaran pisaraa eli onko nää nyt menkat?Valkovuodon tarkoituksena on puhdistaa ja kosteuttaa emätintä sekä ehkäistä tulehduksia. Emättimessä kuuluukin aina olla jonkin verran valkovuotoa. Toisilla sitä on enemmän ja toisilla vähemmän. Yleensä valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta. Ennen kuukautisia ja usein myös kuukautisten jälkeen valkovuoto voi olla ruskehtavan sävyistä, joka johtuu kuukautisverestä. Valkovuoto on miedon hajuista tai jopa lähes hajutonta. Valkovuodon määrä vaihtelee yleensä kuukautiskierron mukaan ja välillä vuoto voi olla runsaampaa. Yleensä valkovuotoon ei tarvita pikkuhousunsuojia, vaan vesipesu ja pikkuhousujen vaihtaminen päivittäin riittää. Joskus valkovuoto voi kuitenkin muuttua poikkeavaksi, kuten viestissäsi kerrot. Siinä vaiheessa, kun valkovuoto muuttuu kokkareiseksi, pahanhajuiseksi tai aikaisempaa runsaammaksi, voi olla kyse emätintulehduksesta. Myös vuodon värissä esiintyvät muutokset ja vatsakivut voivat olla merkkejä tulehduksesta. Suosittelenkin sinua varaamaan aikaa omalle terveysasemalle, jossa saat tiedon siitä, onko vuoto normaalia vai onko kyseessä tulehdus, joka voidaan hoitaa lääkkeillä.

Hei Daisy! Punainen vuoto voi johtua kummasta vaan, joko hiertmästä tai menkkojen alkamisesta. Hiertymiä saattaa tulla helposti varsinkin jos limakalvot ovat kuivat tai pikkarit hiertävät. Kerroit, että sinulla on tullut valkovuotoa jo kaksi vuotta ja rintasikin ovat alkaneet kasvaa. Se viittaisi siihen, että menkkasi ovat alkaneet. Menkkojen alussa vuoto on usien vähäistä ja sitä ei välttämättä tule joka päivä. Voisitkin hankkia sinulle sopivia kuukautissuojia ellei sinulla jo ole. Kannattaa jutella menkoista myös äitisi kanssa, sillä hän voi neuvoa sinua myös. oon 14 ja mua on sattunu alavatsaan sillee et se niinku pistää ja sit parin minsan pääst se on jo menny ohi. mul on tullu valkovuotoo varsinki tänää aika paljo. mul tulee sitä ain sillee et se likaa pikkarit. mul ei oo viel alkanu menkat. mua pelottaa et ne alkaa joskus kesken koulupäivän sillee et menee housuist läpi. oon jo kuitenki kokeillu tamppoonei ja siteit ja en oo varma kumpii haluun sit käyttääHei. Oon siis 14 v. Huomasin tuossa aamulla vessassa käydessä että pikkareissa oli semmonen herneen kokonen ruskea läikkä. Muuten on kuitenkin tullut vaan valkovuotoa. Valkovuotoa on ollut melkein vuoden ja oon kasvanu pituutta aika paljo tässä jonkin aikaa. Pituutta siis 163cm ja painoa noin 45kg. Karvotusta on jo ja rinnatkin kasvanut jonkin verran. Lähiaikoina valkovuoto ollut vähän ehkä runsaanpaa. En siis tiedä pitäskö asiasta kertoa äidille koska jos ne ei sitten olekkaan menkat. En uskalla kertoo äitil et juu. Ja hei oon vast 11.ni en uskal sanoo mitää. Kiitos että autoitte. Mun kaveriki leuhkii sen menkoilla ja kyl käy kateeks. Ja nyt mua pelottaa et mul on joku tulehdus. Meneekö se ilman lääkkeitä ohi. Ja ei oo kyl mistää ollu kipee

Sitä voi käyttää kiertotapana kun dropmail.me on estetty, tai uusien osoitteiden nopeaan luomiseen. Pääsääntö on: [väliaikaisen sähköpostin teksti ennen (ät) merkkiä]['-' tai '.' tai '+' merkki][mitä vain.. Olin vessassa ja huomasin todella runsaan veren vuodon. Nämä ovat varmaan ne menkat? Mutta! En tiedä miten kertoa isälle tai äidille koska minua hermostuttaa todella paljon ja sain tietää mitkä menkat kaksi vuotta sitten! Joten en ole keskustellut paljon asiasta ja tämä on niin arka asia ja kun kellään toisella koulussa ei ole alkanut! Miten voin kertoa tämän? 😭😭heräsin sunnuntaina siihen et mun yökkärihousut oli ihan veressä. sit siit lähtien on tullu kolmen päivän ajan ruskeeta vuotoa vähän väliin. oon käyttäny sitetä. mutta nyt tänään ei oo tullukkaan mitään?! eiks niitten pitäis kestää 5pv

moi! oon celia 13v. mulla on tullut valkovuotoa noin 2vuotta mutta menkkoja ei näy. nyt kumminkin alkanu tuntumaan alavatsassa välillä kipua mutta silti mitään muuta ei tule kuin valkovuotoa. mietin että alkaako mun menkat pian vai onko nää vaa jotai muuta. kipu vatsassa ei kestä koko päivää ja kun oon pystyssä se tuntuu kipeemmältä kun esim maatessa. jos joku vois vähän selventää mulle tätä. 🙂Hei. Kuten varmaan olet huomannut, tätä viestiketjua selatessasi, niin hyvin monella nuorella naisella on täysin samankaltainen tilanne kuin sinulla. Menkat ovat vasta alkaneet ja kuukautiskierto sekä vuoto ja sen määrä ovat todella epäsäännöllisiä. Ensimmäisten menkkojen jälkeen menee noin 2-3 vuotta, että kuukautiskierto muuttuu säännölliseksi ja vuodon määrä tasoittuu. Sitä ennen menkat voivat ollakin oikeastaan mitä vaan; runsasta punaista ja veristä vuotoa tai niukkaa rusehtavaa tiputtelua. Myös seuraavia menkkoja saattaa joutua odottamaan parikin kuukautta. Kertomasi kuulostaa siis täysin normaalilta, alkuvaiheen “menkkasäädöltä”. Voit ottaa siis rennommin ja antaa menkoille aikaa tasaantua. Jos asia jää painamaan mieltä, niin juttele asiasta lisää vaikka terkkarin kanssa. Mukavaa kesää!Onko valkovuoto yleensä siis enemmän kirkasta limaa vai paakkuista vai mitä? Mulla se on ollut aika vitivalkoista, muttei kumpaakaan noista. Minua inhottaa kun tulee semmoinen tunne että “valuu” ja sitten se joskus haiseekin, vaikka vaihdan pikkuhousut joka ilta. Hei, Murrosiän kehityksesi kuulostaa aivan normaalilta. Kuukautiset alkavat tytöillä keskimäärin 10-16 –vuotiaana, joten voit vielä huoletta odotella vuoden verran. 7kk sitten pyyhkiessä tullut limainen veri on voinut olla jo kuukautisvuotoa, mutta sitä on mahdoton sanoa nyt. Kuukautiset voivat alkuun olla hyvinkin epäsäännölliset ja joskus kuukautiset alkavat, mutta tulevatkin seuraavan kerran vasta usean kuukauden päästä. Voit siis odotella aivan rauhassa. Jos kuukautisten alkaminen sinua kovasti huolettaa suosittelen, että juttelet vielä äitisi tai terveydenhoitajan kanssa asiasta. Superkaksari palautusprosentti on nyt 85% kun se ennen oli 80%. Supertriplan palautusprosentti nousi peräti 10%, aikaisempi 70% vaihtui 80% palautusprosentiksi. Veikkauksen peleistä myös Päivän Pari..

Moikka. Murrosiän kehityksesi etenee kertomasi mukaan normaalisti. Karvoituksen kasvu, valkovuodon lisääntyminen ja mielialojen vaihtelut kuuluvat normaaliin murrosiän kehitykseen. Olet myös kasvanut paljon pituutta, joten voi olla että kuukautisetkin alkavat lähiaikoina. Voit kuitenkin odotella rauhassa niiden alkamista. Ne alkavat kyllä, kun kehosi on siihen valmis. Kuukautisten alkaminen on iso juttu jokaisen tytön elämässä ja siihen liittyy paljon uutta opeteltavaa. Terveyssiteitä ja muita kuukautisuojia on montaa eri kokoa ja mallia. Sidekokoa ja -mallia voi vaihdella vuodon määrän mukaan. Alussa olisi hyvä olla ainakin kahta eri kokoa, normaalikokoisia sekä pidempiä siteitä yökäyttöön. Kaikkia sidekokoja on saatavana siivekkeellisenä tai ilman siivekkeitä. Siivekkeet antavat lisää suojaa ja estävät ohivuotoja. Ne myös auttavat pitämään siteen paremmin paikoillaan. Vain kokeilemalla huomaat, mitkä sidemallit ovat sinulle sopivia ja mukavia käyttää. Kuukautissuojia myydään melkein joka paikassa, kuten tavallisissa ruokakaupoissa, kioskeissa ja apteekeissa.Hei! Minulla on ollut valkovuotoja jo aika kauan rinnat ovat arat ja mieliala vaihtelee todella paljon olen kasvanut paljon lähiaikoina ja välillä ärsyttää todella paljon ja joskus olen iloinen

Valkovuoto käännös sanakirjassa suomi - ukraina Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Näytetään sivua 1. Löydetty 0 lausetta, jotka rinnastuvat lauseeseen Valkovuoto.Löydetty: 0.. Hei. Valkovuodon määrä voi vaihdella, eikä sinun tarvitse olla huolissasi. Sinulla on ollut jo pitempään vatsakipuja. Et kerro viestissäsi, oletko kertonut kivuista kenellekään aikuiselle tai käynyt lääkärissä niiden takia. Sinun kannattaa käydä puhumassa kivuista ainakin kouluterveydenhoitajan kanssa. Pitkään jatkuneen vatsakivun syy kannattaa selvittää mahdollisimman pian. Kuukautiset voivat tulla epäsäännöllisesti parinkin ensimmäisen vuoden ajan. Säännölliset kuukautiset kestävät yleensä 3-6 päivää, mutta ennen kuin ne muuttavat säännölliseksi pieni tiputteluvuoto on normaalia. Sinun on hyvä pitää laukussa mukana pikkuhousunsuojia tai kuukautissiteitä. Lisää tietoa saat: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/Tässä sinulle muutama linkki Väestöliiton nuorten sivuille, joista voit lukea tarkemmin valkovuodosta ja kuukautisten alkamisesta. http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/valkovuoto/ http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/Jos sinulla kuitenkin on myös muita oireita, kuin lisääntynyt valkovuoto, sinun kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle vaivan selvittämiseksi. Muita oireita voivat olla esimerkiksi paha haju, alavatsakivut ja limakalvojen aristaminen tai kutina. Voit käydä juttelemassa kouluterveydenhoitajan kanssa tai pyytää huoltajiltasi apua lääkäriajan varaamiseen.

 • Teleskooppipamppu saksasta.
 • Spr turku verenluovutus.
 • Hyvä remonttifirma jyväskylä.
 • Spontaaninen ihminen.
 • Pieni oranssi hämähäkki.
 • Ajankulku patsas.
 • Pohjola koiravakuutus.
 • Myydään rivitalo kauniainen.
 • Compeed liikavarvas.
 • Tanzschule aachen laurensberg.
 • Turun klassillinen lukio.
 • Hdr samsung tv.
 • Harjapäänkatu 33 oulu.
 • Blacklist kausi 3 suomessa.
 • Loruloikkaa kirja.
 • Janne nacci cannonball mc.
 • Satavarma.
 • Carolan lauluja.
 • Alt päivärahat.
 • Toyota kempele.
 • Miesten toimistokengät.
 • Salaojakympit suomi24.
 • Ohjelmoitava lukko.
 • Progressiivinen vero.
 • Elintarviketeollisuus työpaikat.
 • Asiakirja asettelu word.
 • Turvonneet silmät allergia.
 • Limone kivistö menu.
 • Yle päiväkoti.
 • Asunto osakeyhtiön vieraspaikat.
 • Mitä lihaksia soutulaite kehittää.
 • Juustosiivu kalorit.
 • Bmw e92 m3.
 • St patrick s.
 • Hermes parcel tracking.
 • Taiga öljysäiliö.
 • Euromaster suutarila.
 • 50 euron seteli sarjanumero.
 • Loma asunto bulgaria.
 • Moilanen pieksämäki lounas.
 • Luxbag outlet.